Tóta W. Árpádnak bizonyos szempontból teljesen igaza van

2022. október 14. 13:14

Azonnal előhúzza az asztalfiókból a kész megoldási javaslatát: jól kell szavazni. Apró szépséghiba, hogy most volt a választás.

2022. október 14. 13:14
null
Hont András
Hont András
Facebook

Tóta W. Árpádnak bizonyos szempontból teljesen igaza van.

Az oktatás – még ha szerencsés esetben több cikluson átívelő konszenzus övezi is – alapvetően kormányzás kérdése. A fenntartóról, a kerettantervről, a tanárképzésről, a felvételiszisztémáról nem lehet demonstrációk keretében szakpolitikai vitákat folytatni, azokkal csak egészen konkrét célokat lehet elérni. Erről beszélgettem tegnapelőtt a rádióban, és vesztünk össze a mai ÖT-ben.

Árpád természetesen azonnal előhúzza az asztalfiókból a kész megoldási javaslatát (immár egymásutánjában harmadszor). Jól kell szavazni. Apró szépséghiba, hogy most volt a választás. Ami persze részben azért alakult úgy, ahogy, és azért nem tudnak a jólkellszavazni-zsolozsmázók mit kezdeni az eredményével, mert két szempontot képtelenek figyelembe venni.

Az első az, hogy például az oktatást illetően hiába ért egyet valaki inkább Tótával (mondjuk, én), mint Maruzsa Zoltánnal vagy még inkább a boldogtalan emlékű Hoffmann Rózsával, ezer más okból nem akar olyan kormányt, amelyet a jelenlegi ellenzék figurái dominálnak. Erre arrogancia, kioktatás, sértődés, »akkor b@szódjatok meg, szagoljátok a Klikket meg a TEK-et« a válasz.

Az föl sem merül, hogy talán a kínálatot kéne valamelyest a választói igényekhez igazítani, és a fanatikus rajongókkal rendelkező, ám összességében elutasított és a NER-en kívül is megosztó alakoknak kéne a Szent Cél érdekében hátra lépniük. A Szent Cél azért mégsem annyira szent.”

Kapcsolódó:

Tóta W. Árpád a pedagógussztrájkról: A tüntetők 2016-ban is megmondták, pártokkal nem közösködnek
A publicista szerint azóta sem lett „semmi sem jobb”.
Bővebben...

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. október 15. 08:18
TÓTAVÉ MEG HONTÖCSI! KAPJÁTOK BÉÉ EGYMÁS FASZÁT OSZT' ÉLVEZZETEK EL EGYMÁSON--"BIZONYOS SZEMPONTBÓL"!
Petykabá
2022. október 14. 22:25
tóta W egy kretén retard. kizárt hogy igaza lehet bármiben
Lotti
2022. október 14. 20:22
Plagizálom Deutsch Tamást : "ennyi"
erdei nyezega
2022. október 14. 19:48
zseniális ötlet!...ja jól kell szavazni!.......figyu?..a tyúkszar nem robban!.......nem hiszed?....próbáld ki!......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!