Tusnádfürdő a világtérképen

2022. augusztus 02. 17:04

Magyarország ellenségei bakot lőttek: addig cikkeztek rólunk, amíg tényleg felfigyelt ránk a nemzetközi közvélemény.

2022. augusztus 02. 17:04
null
Kovács Erik
mkdsz.hu

„Orbán Viktor kiemelten fontos külpolitikai és kulturális üzeneteket tartalmazó tusnádfürdői beszéde idén is a nyár fő politikai attrakciója volt, bel- és külföldön egyaránt. És ennek örülnünk kell, a kritikákkal együtt.

Harminc éve még zavaró volt látni, milyen aránytalan mennyiségben és rosszindulattal foglalkozik velünk szinte naponta a globális média. Azóta ezt már nem csak megszoktuk, hanem előnyt is kovácsoltunk belőle. A szuverenista magyar külpolitika, amint az hosszú távon várható volt, a világ más részein élő szuverenista polgárok körében is felértékelte és szimpatikussá tette ezt a kis országot. Magyarország ellenségei, s ez ma már tisztán látható, bakot lőttek: addig cikkeztek rólunk, amíg tényleg felfigyelt ránk a nemzetközi közvélemény, csak az általuk várttal épp ellenkező előjellel.

Tusnádfürdő minden évben a magyar imázspolitika pirosbetűs ünnepnapja. Ellenségeink persze mindent megtesznek, hogy befeketítsék azt – ám ami ilyenkor általában történik, az leginkább az aikido-küzdelmek során tapasztalható szerepcserére emlékeztet. A Wikipedia szócikke szerint »az aikido gyakorlati technikái (…) az ellenfél erejének érzékelésén és elvezetésén, valamint annak szétszórásán vagy az ellenfélre való visszafordításán alapulnak«. A liberális világlapok és az oda bekötött hazai hírmagyarázók szerint Orbán Viktor szavai Alaszkától Vlagyivosztokig felháborodást és dühöt váltottak ki. Ha viszont megnézzük a közösségi médiafelületek főképp angol nyelvű hozzászólásait, nyugodtan hátradőlhetünk: hazánk megítélése továbbra is teljesen rendben, a különböző országok politikailag aktív polgárai többnyire követendő példaként tekintenek Magyarországra, sőt saját kormányaikkal összevetve sokan még irigyelnek is minket. Ellenségeinknek tehát ezúttal is köszönjük a hírverést! (Ami pedig Vlagyivosztokot illeti, az orosz állami tévé egyik legnézettebb hírműsorában a legnagyobb elismeréssel beszéltek a tusnádfürdői előadásról.)”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PTYA
2022. augusztus 03. 09:48
Aztán majd megint megkérdezi egy EP képviselő, hogy mikor települt be az a sok magyar Romániába.
balbako_
2022. augusztus 02. 19:40
Csak negatívummal házaltak a Soros propagandisták és felkeltették az érdeklődést a nyugati emberekben és azok Orbán mellé álltak.
Akitlosz
2022. augusztus 02. 19:08
A negatív reklám is reklám, ezt kb. mindenki tudja. A Mandiner naponta sokszor reklámozza a buzulást a cikkeivel. Szándékosan. Sokkal kevesebb minden jutna el a közvéleményhez, ha a felháborodók, a kritikusok, az egyet nem értők nem csapnának patáliát és hírverést körülötte. A média imádja a "botrányt". Ez az Orbán mond 1 darab beszédet, ami darab 1 hír. Azután meg több ezren "elemzik",idézik, kritizálják, terjesztik hetekig, megsokszorozva a hatást. A Mandiner is ezt teszi, úgyhogy tudnia illene.
makapaka2
2022. augusztus 02. 18:43
Orbán Viktor az egyetlen normális , okos vezető ma Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!