A válságba került Magyarország mitologizált múltja felé fordul – állítja egy francia lap

2022. július 22. 08:33

A La Croix szerzőjét felháborítja, hogy a kormány nem hajlandó szolidaritást vállalni a többi tagállammal egy gázhiány esetén.

2022. július 22. 08:33
null

Jean-Baptiste François véleménycikkében felhánytorgatja, hogy a „vágtató infláció, az adózással kapcsolatos elégedetlenség és az EU pénzügyi nyomása közepette Magyarország július 19-én döntött a vármegye és a főispáni elnevezés visszaállításáról”.

A publicista azt írja, hogy a kormányzat államosított négy budapesti közteret is, ami miatt Karácsony Gergely főpolgármester jogi lépéseket helyezett kilátásba. A városvezetőről François azt írja, ő a miniszterelnök legkomolyabb ellenfele.

Az illiberális demokrácia szószólójának forrásokat kell találnia az igen költséges üzemanyagokkal, élelmiszerekkel és energiával kapcsolatos politikájához”

– fogalmaz később.

A La Croix publicistája emlékeztet, a budapesti vezetést korrupcióval, az EU pénzügyi érdekeinek sérelmével és a jogállamiság megsértésével vádolják Brüsszelben. Ezen felül őt is felháborítja, hogy az „Oroszország elleni szankciókat elítélő kormány nem hajlandó szolidaritást vállalni a többi tagállammal egy gázhiány esetén”.

Kiemelt kép: Dursun Aydemir/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lqrooferi
2022. július 22. 14:01
Trianon után van pofájuk szolidaritásról beszélni? Ezek száz év alatt semmit sem változtak.
Ügyek
2022. július 22. 13:54
Szolidáris Jean-Baptiste, hol található Trianon?
zakar zoltán béla
2022. július 22. 12:02
Kedves Dr Marat-Robespierre-...NapÓ Lion elvtárs Ön Micron légy szikéje? + Tri Anony kabaré író?
zakar zoltán béla
2022. július 22. 12:01
Kedves Dr Marat-Robespierre-...NapÓ Lion elvtárs Ön Micron légy szikéje?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!