Je suis Schmidt Mária

2022. május 05. 14:40

Csak az gondolja a sorkatonaságról, hogy „faszság” (mint Tibiatya), aki roppant gyenge mind szellemileg, mind fizikailag.

2022. május 05. 14:40
null
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Facebook

„Csak az gondolja a sorkatonaságról, hogy „faszság” (mint Tibiatya), aki roppant gyenge mind szellemileg, mind fizikailag.

[Ausztriában a fél év kiválóan működik.]

Je suis Schmidt Mária.”

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekeke
2022. május 06. 12:12
Az Európai Unióban jelenleg Ausztriában, Dániában, Finnországban, Görögországban és Cipruson van hat hónapos kötelező sorkatonai szolgálat, nem EU tagok közül a norvég és a svájci fiataloknak is be kell vonulniuk. Ausztriában 2013-ban népszavazást tartottak a sorkatonaság eltörléséről, de azt a lakosság többsége nem támogatta, a hadsereg megközelítőleg felét alkotják besorozott katonák, külföldi missziókba azonban csakis hivatásos katonákat küldenek. Litvánia Magyarországhoz hasonlóan 2004-ben eltörölte a kötelező sorkatonai szolgálatot, ám az ország parlamentje a megnövekedett orosz katonai fenyegetésre hivatkozva 2015-ben ideiglenesen visszaállította azt. A litvánoknál a 19 és 26 év közötti fiatalokat hívják be 9 hónapos fegyveres szolgálatra.
sorivo4
2022. május 06. 10:42
Magam is úgy gondolom, hogy a lakosság számára önkéntes alapon lehetővé kell tenni az alapkiképzésben részesülés intézményét, annak rendszerét ki kellene dolgozni, és minél szélesebb körbe kiterjeszteni azt a lakosságra. Mert egy ország védelméhez százezrek kellenek, ha nem milliók, ami a lakosság bevonása nélkül nem képzelhető el. Ukrajna is csak azért tud ellenállni, mert van emberanyaga. Egy csekélyke hivatásos állománnyal nem tudna. Egy ország védelme csak helyi milíciák támogatásával lehetséges, akik kellő számban biztosítják a helyi védelmet és az nem a hivatásos állománytól von el erőket. A sorkatonaság eredeti formájában nem állítható vissza és nem is lenne célravezető. Csak önkéntes alapon és főállás mellett működhet, tematikusan kidolgozott, modulszerűen felépített kiképzési programmal, ami hétvégéken, szabadidőben elvégezhető jelentkezéses alapon, és az elvégzése vagy vizsgaszerűen lehetővé tesz egy szintlépéses rangrendszert. A szolgálatban vagy gyakorlaton eltöltött időre pedig napidíj járna.
tevevanegypupu
2022. május 06. 08:47
Egyébként oly jellemző, hogy kik tiltakoztak ellene azonnal..
Szuper
2022. május 06. 08:44
Mi itt a probléma csajok? Én másfél évet voltam sorállományú katona. Kiváló minősítésű műszerkezelő. Egyetlen kimaradásra sem engedtek ki, csak 8 kötelező eltávon voltam. Kétszer fenyítettek meg 11 hétre, így volt, hogy 22 hetet töltöttem bent..., úgy hogy 21 km-re laktam. És akkor mi van??? Megtanulták a férgesei a rendet, akiket a drága szülők már akkor is hülyének neveltek. Volt sírás rívás, anyuka hol vagy... Mi meg jót röhögtünk rajtuk. Akár mennyire is érdekesnek tűnik, de, ha mást nem a rendet és az egymásra utaltságot megtanították! Ja meg elfelejtettem, hogy 19 évesen elindultunk a Karakum sivatagba hadgyakorlatra, de útközben beugrott a demokrácia! Sokat kérdezték, hogy ki akarunk-e menni.... OTT BENT VOLT MINDENNEK KÖVETKEZMÉNYE!!! Jajj Istenem, nehogy bántódása legyen már a mostani csajoknak, jajj neeeeee!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!