Történelmi lecke kiöregedett brit komikusoknak

2022. április 02. 14:41

Amennyiben valami érdemit akart volna Cleese mondani, akkor elég lett volna elputyinoznia magát.

2022. április 02. 14:41
null
Hont András
Hont András
Facebook

„A válasz arra, hogy ki hajtott végre brutális inváziót Magyarország ellen 1956-ban, az ukránok vagy az oroszok, az, hogy mindkettő vagy egyik sem. Magyarország ellen 1956-ban a Szovjetunió hajtott végre inváziót, benne ukránokkal, oroszokkal és másokkal egyaránt.

A Dunántúlt az oszét Mamszurov által vezetett alakulatok, a keleti területeket az örmény Babadzsanjan katonái szállták meg, míg Budapest elfoglalását az ukrán Lascsenko irányította Különleges Hadtest intézte.

A helyzet amúgy nem analóg. A kérdést inkább így kéne föltenni: mely államok voltak azok, amelyek kitartásra biztatták a magyar felkelőket, például november negyedikén mely kormány által létrehozott Szabad Európa Rádió olvasta be a milyen nemzetiségű Observer napilap cikkét amely szerint „elkerülhetetlenül nyomás nehezedik az Egyesült Államok kormányzatára, hogy katonai segítséget küldjön a szabadságharcosoknak”, hogy azután a segítségnyújtást – igen tisztességesen – az jelentse, hogy fogadták a magyar menekülteket?

Amennyiben valami érdemit akart volna Cleese mondani, akkor elég lett volna elputyinoznia magát. Igaz – teszem azt –, a magyar labdarúgó-bajnokságban kevesebb Putyin-oligarcha volt tulajdonos, mint Premier League-ben, hogy mást ne említsek.

És ha már történelem, és ha már választás: holnap lesz százéves évfordulója annak, hogy a grúz-oszét Joszif Visszarionovics Sztálint a Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottságának főtitkárává választották. Véletlen?”

(Fotó: Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin és Terry Jones, a Monty Python brit humorista csoport tagjai /b-j/ egy londoni fotózáson 2014. június 30-án abból az alkalomból, hogy a csapat egy koncertsorozat miatt újra összeáll. (MTI/EPA/Daniel Leal-Olivas)

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. április 02. 23:43
Bun Kó Brit Humortalan. Csak 1 adat. A Brit birodalom 35 000 000 km2-et rabolt ki. Ez az USA 3.5 szerese. A Rásszia 2szerese. Megöltetek 500 év alatt többször 1 000 000 bennszülöttet.
Vakfolt
2022. április 02. 23:10
John Cleese legalább elkapott egy motívumot, még ha történelmileg nem is a legpontosabban és ahhoz képest hogy neki ez nem kanala, teljesen jól használta. Az összes fanyalgó, Schmidt Máriát is sajnos ideértve, inkább örülhetne, hogy valamennyire képben van ez az ember, és - még a tárgyi tévedések ellenére is - egy egészen meghökkentő tényre hívta fel a figyelmet: mi a faszért kéne szolidarizálnunk egy olyan néppel, aki kibaszott velünk?
sassur
2022. április 02. 22:35
Nem baj, ha nem hiteles ez se, de legalább vicces. https://www.youtube.com/watch?v=Fb0Uwk52VVI
Fed74
2022. április 02. 22:27
Hont, a semmitmondó hülyegyerek! Kezét foghatsz a pávatáncos fasszopó főnököddel együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!