Még mindig varázsszavakkal próbálkoznak

2022. április 20. 09:32

Illiberalizmus, hibrid rezsim, autokrácia; a belpesti muciológus értelmiség magyarázza a vereséget.

2022. április 20. 09:32
null
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Még mindig varázsszavakkal próbálkoznak.

illiberalizmus, hibrid rezsim, autokrácia – a belpesti muciologus éttermiség ezekkel az »egyszerű« józan ésszel gondolkodó választók számára értelmetlen, üres, mondanivalóval nem rendelkező, a valósággal köszönőviszonyban sem levő fogalmakkal magyarázza a vereséget.

Ezzel szemben a nemzeti oldal az magyar érdek, rezsicsökkentés megvédése, béke szavakat szegezte - sikerrel.

Csak zárójelben jegyzem meg, ha a fenti varázsszavak miatt nem lehet nyerni, akkor a két további okot, úgy mint:

»második ok, ami a bukást okozta, a szörnyű előválasztás volt, amit kezdetektől kifogásoltam, mert ezt az intézményt elsősorban demokráciákban alkalmazzák, nem pedig megszűnő demokráciákban. Ebből adódóan sok veszélye van, ami nem erősíti, inkább gyengíti az ellenzéket.

Végül pedig azt gondolom, hogy a háború, az orosz agresszió az ukránok ellen, illetve ennek kommunikációja természetes módon, a hatalmon lévők malmára hajtotta a vizet.«

minek sorolja fel. Persze, hogy lehetett volna nyerni, csak nem így. Nem egy ország, magyarság érdekeivel totálisan szembemenő, következetlen politizálással! Addig maradnak a varázsszavak, ismételgessék csak őket.”

Kapcsolódó

Szentpéteri Nagy Richard: Ez volt a harmadik választás Magyarországon, ami se nem szabad, se nem tiszta
Van olyan helyzet, amikor le kell mondani, de olyan is, hogy már a lemondás sem segít. Interjú. Bővebben is érdekel...

Van olyan helyzet, amikor le kell mondani, de olyan is, hogy már a lemondás sem segít. Interjú.

Nyitókép: Mandiner/Trenka Atiila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kortárs
2022. április 20. 15:35
A foximaxi agyúak csak elméleteket gyártanak, miért is őket illeti egyedül a hatalom, miért is hülye mindenki hozzájuk képest és miért csak az a jó, ami nekik jó.
CirmoS
2022. április 20. 11:56
Igen, a buta libsi belpesti hulladékok ( " értelmiség " ) a semmiről beszélnek! Még egymás között is nem létező dolgokkal , operálnak ' ezek az idióták! Azt meg végképp nem értik, hogy a torz, beteg világukra miért nem vevő az okos vidéki, aki egyébként csak nevet ezeken a bugris, ingyenélő, parazita senkiken!
states
2022. április 20. 11:46
Illiberalizmus, hibrid rezsim, autokrácia. Csak Ezt toljátok komcsik, ez kell a 2026-os négyötödhöz.
Anti-liberális
2022. április 20. 11:16
"..illiberalizmus..." Nézzük meg Orbán Viktor tusványosi beszédét: https://mandiner.hu/cikk/20140728_orban_viktor_a_munkaalapu_allam_korszaka_kovetkezik_beszed_tusvanyos_2014 "Vagyis a magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni, sőt építeni kell. Ilyen értelemben tehát az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam. Nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, és hozhatnék még néhányat, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem egy attól eltérő sajátos, nemzeti megközelítést tartalmaz." Tehát ez nem a fent nevezett belvárosi értelmiség vádja csupán. Ezt a magyar miniszterelnök fogalmazta meg, mint irányt, perspektívát. A muciológus meg nem tudom mikor volt vicces, de most sem az:))) Ettől függetlenül persze a választási eredményeket megérteni kell, nem kívülről megszakérteni a magyar társadalom jelentékeny hányadáról, hogy "ostoba, mint a segg." (egy bölcs ember mondatai) A magyarok ebből az ellenzékből nem kérnek többet. 34% megfelel nekik. Az meg, hogy Kötter nem hajlandó észrevenni, hogy ez a rendszer nem olyan, mint 2010 előtt, arról nem tehetek. Talán nincsenek párhuzamok a bethleni konszolidáció időszakával? Talán nem hegemón a pártrendszer? Talán nem egy "erős/masszív" párt "uralkodik" már egy ideje? (Akárcsak a Szabadelvű Párt, Egységes Párt)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!