Mit jelent az orosz-ukrán háború a magyar választási kampányban?

2022. február 24. 09:46

Ilyen helyzetekben egyetlen rossz mondatot mondhat az ellenzék, és azt már a háború előtti napokban meg is tette Márki-Zay Péter.

2022. február 24. 09:46
null
Török Gábor
Facebook

„A magyar miniszterelnök nem is készült erre a forgatókönyvre: amikor egy hete Balatonfüreden a kormánypárti elit előtt elemezte a helyzetet, nem sorolta a kockázatok közé a háborút, információim szerint azt mondta, azt nem látja reálisnak. Most mégis bekövetkezett, és ami belpolitikailag igazán veszélyes a Fidesz számára, az a saját tábor reakciója. Hosszú idő után először fordulhat elő, hogy egy kiemelt kérdésben a Fidesz választóközönsége megosztottá válhat. A kormánypárti véleményvezérek egy része kritika nélkül átveszi az orosz álláspontot, ugyanakkor a háború hírei és képei könnyen Putyin-ellenessé tehetik még azokat is, akik korábban támogatták Orbán Viktor 2010 utáni orosz-politikáját.

Kulcskérdéssé válhat, hogy mit mond a miniszterelnök, de bármit is választ, mindkét elvárásnak nem felelhet meg. Nyilván nemzetközileg sem, de talán saját tábora előtt sem: a kések között táncoló páva könnyen megsérülhet. Szerencséje, hogy az ellenzék továbbra is segítségére siet: ilyen helyzetekben egyetlen rossz mondatot mondhat az ellenzék, és azt már – a háborúba küldött magyarokról és fegyverekről beszélve – a háború előtti napokban meg is tette Márki-Zay Péter.”

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. február 25. 03:32
"a kések között táncoló páva könnyen megsérülhet. Szerencséje, hogy az ellenzék továbbra is segítségére siet" Ebből nyilván az következik, hogy az ellenzéket (azon belül is MZP-t) direkt Orbán fizeti. Nem maguktól ennyire hülyék, van, aki segítsen neki.
Ezekiel2517
2022. február 24. 22:35
Bírom azt,ahogy ezek a fószerek mindent csakis a kampány,választás,szavazatok,exit poll-ok stb.koordinátarendszerében hajlandók,és képesek értelmezni.Lehet az gázáremelkedés,koronavírus halálozások,meteoritzápor stb.
amca
2022. február 24. 18:51
Márki Majmun nevű elmebeteg már támadást rendelt el. Szcsére ,csak a saját faxának parancsol. fegyőr nevü áll at meg lőszert szállít. Saját magának. Viagrát.
Senye Péter
2022. február 24. 17:00
Ide nem is, de Kárpátalján harcok lehetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!