Kék haj. Kék ruha. Kék szalag

2022. február 04. 07:27

A kormánymédia szokásos karaktergyilkossága. Egy kék hajú pedagógus a propaganda ellen.

2022. február 04. 07:27
null
Márki-Zay Péter
Facebook

„Kék haj. Kék ruha. Kék szalag.

A kormánymédia szokásos karaktergyilkossága. Egyik oldalon egy pedagógus, aki sztrájkol a megélhetéséért, a tanszabadságért, a rá bízott gyerekekért. A másik oldalon a roppant propagandagépezet, ami példát akar statuálni, meg akar félemlíteni, és meg akarja alázni azt, aki szembeszegül a hatalommal. A pécsi tanárnő bűne, hogy kék a haja, szimpatizál a meleg közösséggel, és támogatta az SZFE-s diákokat. Ez már elég ahhoz, hogy a nyilvánosság elé ráncigálják, odadobják a trolljaiknak, kockáztassák a fizikai biztonságát, hiszen soha nem lehet tudni, hogy hol áll meg a gyűlöletspirál.

De szerencsére van felemelő része is a történetnek. Másnap az iskolában a tanárnő osztálya kékben jelenik meg a szolidaritás jeleként. Mindenki kék ruhában van: tudják, hogy ez a verbális pogrom mindannyiunknak szól, és mindannyiunkat fenyeget. Mindenki kék ruhában van: tudják, hogy minden értékünk, minden jogunk támadás alatt áll. Mindenki kék ruhában van, mert tudják, hogy itt az idő, most vagy soha!

Holnaptól egy kicsit még büszkébben fogom kitűzni a kék szalagot. Holnaptól ez nemcsak a korrupcióellenes küzdelem jelképe, hanem a pécsi diákok és a pécsi tanárnő bátorsága előtti tisztelgés is.”

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wadaderika
2022. február 04. 17:35
Áprilisban cuppoghatsz egy kékeresen"
Dicsértessék
2022. február 04. 17:21
Kék halál.
szürkeSzarvas
2022. február 04. 12:15
Gondolom a perverziót "toló" polgárpukkasztóktol viszolygó szülők is a kirekesztéstől félve(!) vették elő a kék rongyokat. Mert-"fortélyos félelem igazgat.." :)
nyugalom
2022. február 04. 11:54
Ti, kekcedulasok, te diliflepnivel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!