A magyar kormány menekültpolitikája embertelen, elfogadhatatlan

2022. január 09. 11:34

Aztán meg persze ott van, hogy van egy közös életünk. Miénk, magyaroké. Meg hát ugye európaiaké.

2022. január 09. 11:34
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Rendbe kellene tenni a menekültkérdés alapvitáját, mielőtt minden összekuszálódik.

A mi világunk ahhoz ragaszkodik, hogy az élet elsőbbséget élvez. Ez nem liberális hablaty, ez a humanista minimuma keresztényeknek, konzervatívoknak, agnosztikusoknak, baloldaliaknak és így tovább.

Ebben a tárgyban a magyar kormány menekültpolitikája embertelen, elfogadhatatlan.

Aztán meg persze ott van, hogy van egy közös életünk. Miénk, magyaroké. »nevét is, virágát is tudom, tudom, hogy merre mennek, kik mennek az úton…«. Meg hát ugye európaiaké.

E két szempont sokszor konfliktusba kerül. Mások életének védelme és saját életmódunk védelme.

Ha megtanulunk erről szépen beszélni, ha össze tudjuk egyeztetni ezeket a megfontolásokat, ha megértjük, hogy mikor melyik, hogyan, miért élvez elsőbbséget, akkor lesz tisztességes menekültpolitikája hazánknak és Európának.

Eddig inkább egyoldalúság volt.

De talán.”

(Fotó: MTI)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Monongahela
2022. január 10. 21:05
"A mi világunk ahhoz ragaszkodik, hogy az élet elsőbbséget élvez. Ez nem liberális hablaty, ez a humanista minimuma keresztényeknek, konzervatívoknak, agnosztikusoknak, baloldaliaknak és így tovább." SzXrintXm Xz világos bXszéd.
Vikijo
2022. január 10. 10:05
Az lenne a becsületes az egész ellenzék részéről, ha kiböknék mit fognak csinálni pontosan a migrációval kapcsolatban. Ha nem teszik akkor az emberek a bizonytalanság miatt nem fognak rájuk szavazni. Az ultraliberális álláspontot nem lehet keresztülvinni a Jobbik miatt, viszont nincs középút ebben a kérdésben mert megengedőbb álláspont mellett migránslavina fenyeget.
Dezsőke
2022. január 10. 08:15
A MÁRKIT NEM LEHET TOVÁBB ELVISELNI! A MÁRKIT NEM LEHET TOVÁBB ELVISELNI! A MÁRKIT NEM LEHET TOVÁBB ELVISELNI! A MÁRKIT NEM LEHET TOVÁBB ELVISELNI! A MÁRKIT NEM LEHET TOVÁBB ELVISELNI!
bagira
2022. január 10. 00:05
Merkel verőlegényei ,,Legkevesebb kétszáz halottja van az északnyugat-nigériai vérengzéseknek Több száz motoros fegyveres összesen tíz falut támadott meg Anka és Bukkuyum körzetben szerdán és csütörtökön. Válogatás nélkül lőtték a helyieket, és felgyújtották otthonaikat. Már legalább 200 halálos áldozata van a Nigéria északnyugati részén található Zamfara államban a héten elkövetett vérengzéseknek – derült ki vasárnap a helyi kormányzat közleményéből,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!