Beadják

2021. augusztus 16. 07:26

Államigazgatásunk az összeomlás jeleit mutatja – ez maga a 11 éve épülő rendszer, üzem közben.

2021. augusztus 16. 07:26
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„A káosz túlságosan rendízű kifejezés ahhoz, ami az oltások körül zajlik. Ismerősöm a napokban bemondásra kapott harmadik oltást: sem azt nem ellenőrizték, hogy mivel oltották előzőleg, sem azt, hogy mikor. A közeli oltóponton, ahol minket is vakcináztak, kínaival oltott idősek tolonganak – bár senki nem mondta nekik, de mégis tudják (ha nem a Magyar Nemzetből, hát a Népszavából), hogy jó eséllyel védtelenek; megkapják hát ők is a harmadikat, ami a dolog érdemét tekintve valójában az első. Az iskolásokat és szüleiket továbbra sem háborgatják holmi oltókampánnyal: legyen csak felhőtlen a nyár – aztán ősszel majd egyszerre érkezik el az iskolakezdés meg a nyaralók által hazahozott delta variáns, és a gyerekek többsége még oltatlan lesz.

Ismerős valahonnan? Mintha a tavalyi második hullámot is hasonló hozzáértéssel kezelték volna. Úgy viselkedik a kormány, mint egy demens elefánt: nehezen tanul, és minden fontosat elfelejt. Pedig lenne honnan inspirációt nyerni: Izraelben – amely ország a jelek szerint csak addig volt követendő példa, amíg a nacionalista Netanjahu vezette – létezik racionális oltási terv, kockázati csoportokkal, prioritásokkal, időbeosztással.

Nálunk nincs, mert egyrészt az előző hullámban sem volt (meg is lett az eredménye), másrészt ha lenne, akkor a Sinopharmot kapott 60 éven felüliek lennének az elején, ami fölérne egy beismerő vallomással. Pontosabban van magyar oltáskalauz is, csak éppen nem a magyar állami egészségügy készítette, hanem olyan elhivatott orvosok, akik nem tudják tétlenül nézni, amit a kormány művel, illetve elmulaszt.

Államigazgatásunk az összeomlás jeleit mutatja – nem néhány napja, még csak nem is a pandémia kezdete óta, de most, hogy valódi és súlyos a baj, tisztábban látszik a működésképtelenség: ez maga a 11 éve épülő rendszer, üzem közben. Politikai kinevezettek mindenütt, szakmai autonómia és felelősség nélkül; mindannyian Orbán Viktor intésére várnak, aki viszont éppen nyaral.

Hogy meddig mehet ez így tovább? Amíg ők beadják, mi pedig bevesszük.”

Kép forrása: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2021. augusztus 16. 16:34
x
csapláros
2021. augusztus 16. 15:27
Hargittai sík hülyének nézi az olvasót, aki ezért joggal küldi el a bárcás anyja mocskos p.csájába. Legalább ne ebben a témában motorozna ez a síkhülye baromarcú, amiben élből le lehetett csapni, mint egy taxiórát.
Parm
2021. augusztus 16. 15:08
Jövő héten mi fog összeomlani, Miklós? Mert minden héten megirsz valami összeomlást. Kezdjünk aggódni?
scandal says Jack
2021. augusztus 16. 14:58
Annyira kíváncsi lennék egyszer arra a jelenetre, hogy mit csinál egy ilyen hazug cikkeket gyártó újságíró, miután elküldi az írást a szerkesztőségbe...úgy tesz mint a kurva az idegen férfival megtörtént aktus után - beáll a forró zuhany alá, próbálja magáról lemosni a testnedveket és elfelejteni az egészet és már csak a pénzre gondol, amit kitettek neki az asztalra...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!