Lehetett volna más a politika…

2021. július 15. 11:56

Lehet más a politika. De sajnos egyre inkább úgy látszik, hogy csak az LMP és Keresztes frakcióvezető úr nélkül.

2021. július 15. 11:56
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Lehetett volna más a politika…

Az egykor szebb napokat látott, ma már Gyurcsány Ferenccel egy gyékényen áruló LMP és annak frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt a kampány közeledtével minden ízében felzárkózik a baloldali hazugságkampányhoz.

Ugyanis éppen azokban a napokban, amikor a Mathias Corvinus Collegiumban megkezdődnek az általános iskolásoknak és a középiskolásoknak szóló nyári táborok, amelyek keretben több száz gyerek táborozik szerte az országban, s a szülőktől, pedagógusoktól ilyen klassz visszajelzések érkeznek, ő éppen akkor dönt úgy, hogy megpróbálja lejáratni és befeketíteni a tehetséggondozó program pécsi fejlesztését.

Azt a fejlesztést, amelynek keretében a Pécs belvárosában álló, gyönyörű, de évtizedek óta lepusztult állapotban lévő volt tiszti kaszinó épülete megújul, s a tehetséges baranyai fiatalok képzési központjává válik.

Hiába támogatja a fejlesztést Pécs baloldali polgármestere, s a helyi országgyűlési képviselők, Keresztes frakcióvezető urat csak az érdekli, hogy a Gyurcsány-listán helyet kapjon a következő választáson.

Neki megfelelő volt az az állapot, amelyben korábban évtizedekig egyik városvezetés és egyik kormány, sőt, egyik jelentkező magánbefektető sem tudott mit kezdeni az épülettel, ami így ebek harmincadjára jutott.

Ezzel szemben most van akarat, van szándék, zajlik a tervezés, rendelkezésre állnak a források, hamarosan megújul az épület, s újra élettel telik meg – az általános iskolától az egyetem végéig a legtehetségesebb helyi fiatalok ingyenes képzései kapnak benne helyet, illetve Pécs városa számára újabb közösségi tér nyílik.

Be kellene látni, hogy a tehetséggondozás nem pártpolitikai, hanem nemzetstratégiai kérdés!

Lehet más a politika. De sajnos egyre inkább úgy látszik, hogy csak az LMP és Keresztes frakcióvezető úr nélkül.

A képek a pécsi Mathias Corvinus Collegium - Fiatal Tehetség Programban és a Mathias Corvinus Collegium – MCC nyári táboraiban készültek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. július 17. 09:11
Ez az orbán eddig csak komoly témákkal próbált foglalkozni, de úgy tűnik már minden szarevő lett !
2xli
2021. július 16. 11:24
Ha valaki csak a 444-Telex-HVG triumvirátust emlegeti, azért nem való oda, mert egy csepp esze sincs! Azt sem gondolom, hogy órákig fognak faggatni szóban bárkit is, szerintem az eddig elért eredménye, az írásbeli felvételi nagyobb súlyt fog képviselni, mint a személyes ellenszenv. Egyébként ha az utolsó feltételezésednek lesz alapja, az tényleg szemétség!
Zod
2021. július 15. 19:06
A tiszti kaszinó egy perc sétára van a Széchenyi tértől, szemben a Pécsi Nemzeti Színházzal és tényleg évtizedek óta nem találtak rá normális felhasználási módot, vagy befektetőt aki kezdett volna valamit az épülettel. Nem is értem, hogy Keresztes mit akar a támadásaival, mert Pécsett pártállástól függetlenül tudja, hogy szégyen ahogy az épület lerohadt.
JohnDoe1984
2021. július 15. 16:22
"Be kellene látni, hogy a tehetséggondozás nem pártpolitikai, hanem nemzetstratégiai kérdés!" Ez csak abban az esetben igaz, ha az MCC-be felvesznek liberális, nyugatos gondolkodású és adott esetben homoszexuális egyetemistát is, ha kellően elhivatott és tehetséges és nem ideológiai (ergo politikai) alapú tehetséggondozást folytat az alapítvány. Remélem a bejutás nyitott mindenki számára, nincs ideológiai alapú diszkrimináció, ha már kilépve a jobboldali támogatásból, kiemelt közfeladatot lát el az intézmény jelentős adófizetői támogatásból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!