Vajon baloldali lap-e a Népszava?

2021. június 08. 21:33

Valami érthetetlen okból úgy alakult, hogy a közéleti vitákat a baloldalon fetisizálják.

2021. június 08. 21:33
Takács Áron
Kontra

„Valami érthetetlen okból úgy alakult, hogy a közéleti vitákat a baloldalon fetisizálják. A jobboldal, vagyis inkább a fideSS állítólag fél és retteg tőlük. A legenda alapja, hogy Orbán Viktor valamikor régen állítólag nem a legjobban viselte, hogy Gyurcsány Ferenc 15 perc alatt kb 50 hazugságot eresztett meg az egyik nagy miniszterelnök-jelölti vitán, így többé nem volt hajlandó kiállni vele.

Nagyjából ekkortájt kezdtek el tényleg hinni abban odaát, hogy a valóban frontális, érvek mentén zajló nyílt vita. Hogy ez mennyire nincs így, azt számtalanszor bizonyították, de főleg a Fidesz bizonyította.

A teljesség igénye nélkül mondjuk Doktor Miniszterelnök Úr az itthoni és a straßburgi Parlamentben. Vagy Doktor Miniszterelnök Úr az évelejei kormányinfókon. Vagy Külgazdasági És Külügyminiszter Úr a CNN-en. Vagy Külgazdasági És Külügyminiszter Úr a BBC-n. Vagy Külgazdasági És Külügszminter Úr az Al-Jazeera-n.

Az idei év sem tartogatott különösebb meglepetéseket, mert a muciológus végzettségű Donáth Anna se tudta megszorítani Doktor Miniszterasszonyt jogi szakkérdésekben, úgy a szülész-nőgyógyász Cseh Katka is leginkább önmagát járatta le államigazgatás területén az államigazgatást napi szinten gyakorló államtitkárral, Orbán Balázzsal szemben. Orbán Balázsra külön rájár a rúd, mert végül megkapta a jogász végzettségű Fekete-Győr Andrást is, aki már előtte bizonyította, hogy a végzettség és szakképzettség önmagában még semmit sem jelent, ugyanis ügyesen égette rommá magát a színházkurátor-esztéta Gulyás Mártonnal szemben bármiben. 

Ilyen előzmények után érdekesnek ígérkezett a volt MÚOSZ-elnök, jelenlegi Népszava főszerkesztő-helyettes Hargitai Miklós és a Mandiner lakáj-propagandistája, Kereki Gergő nézeteltérése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovsa
2021. június 09. 16:17
„Langleyben, Brüsszelben meg a hasonló helyeken jól eladható ötletnek hangzik, hogy a Népszava nem is baloldali, hanem tulajdonképpen független lap, de ugyanez még a Szemlőhegyen is túl erős ötlet kategóriájába esne egy átivott brainstorming után. „ Az nem „brainstorming”, hanem „brain-throwing”. Anno dazumal, Miskolcon, az akkoriban frissen odatelepített jogászok rendeztek állítólag agyeldobó versenyeket hétvégeken. Úgy tűnik, ezt a „szép” hagyományt néhányak tovább viszik, életben tartják.
nyúlgerinc
2021. június 09. 15:05
...és csípje meg vagy 100 méh...(jav.)
nemecsekerno_007
2021. június 09. 09:28
Az ilyen Hargitai félék vissza akarják hozni a poszt-kommunista időszakot mert akkor még jól kerestek, híresek voltak és persze még nem voltak vizelettartási problémáik. Azt elfelejtik, hogy ők is vastagon benne voltak az Elkúrás 8 évében.
Agricola
2021. június 08. 22:58
A Népszava álhír terjesztést jelent. Ez lehet kamu, kitalált hír, elfogult, valamilyen cél érdekében szándékosan egyoldalú megközelítés, áltudományos, összeesküvés elméleteket népszerűsítő írás vagy akár képi anyag is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!