A Petry-lecke

2021. április 07. 07:27

Mintha a nyugati világban a francia forradalom ismétlődne meg.

2021. április 07. 07:27
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Demokrata

„Vajon a nyugati világban teljesen bezárult már a kör? Vajon a balliberális értelmiség, sajtó és akadémiai világ a maga ideológiai eszközeivel képessé vált már a tőke olyan jelentős befolyásolására, ami a jövedelmezőségüket érdemben csökkenteni vagy növelni tudja? Egyre inkább úgy fest, hogy igen, és a tőke, különösen a globális tőke a profitérdekeit követve meghajol eme ideológiai nyomás előtt, megvásárolja a szabadságát, támogatja a balliberális nézeteket valló embereket és közösségeket, ugyanakkor megvonja a támogatását mindazoktól, akik nézeteit a balliberális értelmiség elítélendőnek minősíti, vagy akik akár csak nem hajlandók nyilvánosan elítélni, megtagadni az ilyen nézeteket vallókat. Ennek következtében a balliberális nézetek még inkább hegemón szerephez jutnak, és a balliberális értelmiség bővítve újratermeli önmagát, párialétre ítélve vagy vállalhatatlan vadak közé szorítva mindazokat, aki más nézeteket képviselnek.

Mintha a nyugati világban a francia forradalom ismétlődne meg, lassított változatban ugyan, de ismét a felismert igazságtól haladva azok végletekig feszítése és így önmaguk ellentétébe fordulása felé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2021. április 07. 14:10
Nem tudom, feltűnt-e rajtam kívül valakinek, hogy alig pár nappal azután, hogy egy magyar nyelven készült interjú megjelent egy magyar újságban, a klub vezetősége már informálva volt, és beindult a gépezet. Szóval valaki rögtön a megjelenés után németre fordította, és küldte is a mószerolást. Méghozzá a nagy nyilvánosság számára, nem privátilag a klub vezetőségének, hogy szarjanak csak be, és ne merjék elhallgatni az "ügyet". Szóval a bosszú hontalan világpolgár népe működésben van, és ott árt a normális embereknek, ahol csak tud.
Drazsé
2021. április 07. 11:21
Gerinctelen bértollnok! Csak 6-szor írtad le, hogy "balliberális". Ez kevés!
libbantkommunista
2021. április 07. 09:51
Petry egyenlőre ennyivel megúszta. Nem küldték nyaktiló alá.
zakar zoltán béla
2021. április 07. 09:42
Napóleon jön?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!