Válasz Vona Gábornak

2021. március 24. 11:02

Vona Gábor szerzett jogot akar elvenni a külföldön élő magyaroktól.

2021. március 24. 11:02
Zsigmond Barna Pál
Facebook

„A választási rendszerről írt cikkemben kifejtettem álláspontomat, amit Vona úr, támadó bejegyzésében nem tudott érdemben cáfolni és parlamenti képviselőként nagyon sajnálom, hogy lemondása miatt nem tudunk a kérdésről a parlamentben vitázni.

Vona Gábor, amikor azt követeli, hogy a külföldön tartózkodó, ott tanuló, vagy dolgozó, de magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárokra is terjesszék ki a levélben való szavazás lehetőségét, tulajdonképpen jogot akar elvonni tőlük. Ennek oka, hogy aki levélben szavaz, az csak akkor tud szavazni, ha előzetesen regisztrált és csak listára jogosult szavazni, egyéni képviselőre nem. Tehát az ő szavazata kevesebbet ér, mint egy itthon lakóhelye szerinti szavazókörében, vagy külföldön, külképviseleten szavazó állampolgáré.

A határon túli magyarok, akik 2010 után kapták meg a választói jogot csak listára szavazhatnak, egyéni jelöltre nem. De az ő esetükben ez egy szerzett jog, amelyet a baloldal egyik pártja, a Jobbik új szövetségese mer csak nyíltan támadni. Egészen más helyzetben vannak a külföldön tartózkodó, itthoni lakcímüket megtartó magyar állampolgárok. Őket a Vona-féle javaslat megfosztaná a teljes értékű szavazati joguktól, másodrangú szavazóvá degradálná őket.

A politikából kiszorult Vona úr bár bejelentette visszavonulását, nem tudja elengedni a politikát és zavaros érveivel viszályt kelt, kioktat, dalszövegeket idézget, ahelyett, hogy a nemzeti összefogásra buzdítana a vírus elleni harcban.

Vigyázzunk egymásra!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2021. április 27. 19:13
A rossznyavaja csipkézzeki az arcukat azoknak, akik ellenzik, azon magyarok levélbeni szavazatát, akik épp nem laknak a szülőföldön! Románia felől kis millió számra jön a levél szavazat, de közülük sokan életükben egyszersem voltak magyar földön!
figyelő4322
2021. március 24. 19:53
A nyomorék Vona ott hagyta a nyomorék pártja vezetését, amikor az oligarcha terve a Jobbikkal nem jött be. Viszont úgy látszik, a "balra át" mozgalom őt is áttérítette. Vagy talán mindig is ilyen volt, akárcsak pártjának a mostani vezetősége. Csak akkoriban jobbnak látszott a szélsőjobb retorika.
benceujpest
2021. március 24. 18:55
Szerzett jogoktól megfosztás? Hova jutott Vona Gábor? A csendes visszavonulás mellett kellett volna maradnia.
Bástyaelvtárs
2021. március 24. 13:18
Külföldön élő magyarként hogy levélben szavazhatok az ténylegesen azt jelenti hogy egyáltalán van esélyem szavazni anélkül hogy 1000km t utazgatnék. Az hogy ezt csak listára tehetem meg nem vesz el semmit tőlem mert egyébként 90%unk így egyébként se szavaz. Arról van itt szó hogy azért prüszköl ez a fidesz propagandista mert tisztában vannak vele hogy így több 100ezer szavazat érkezhet be aminek 75%-a ellenzéki listára menne. Ez csípi a szemeteket kérlek alássan:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!