Fekete-Győr András felmondaná Paks II-t

2021. március 23. 07:46

A Momentum elnöke olyan tempóban tolja a bolsevikot, hogy nem hagy időt blőd javaslatainak észrevételezésére.

2021. március 23. 07:46
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Cseles figura ez a Fekete-Győr András: olyan dózisban és tempóban tolja a bolsevikot, hogy még véletlenül se hagy időt a szimplán blőd javaslatainak észrevételezésére. Most mégis tegyük félre egy kicsit a koncepciós perekkel és a szájzárakkal kapcsolatos jeles rendszerváltó terveit, és vegyük szemügyre a miniszterelnök-jelölt-jelölt meghirdetett energiapolitikáját. Már csak azért is, mert egy sztenderd Momentum-szavazó életét nem feltétlenül befolyásolná közvetlenül, ha FGYA bázisdemokratikusan letépné Bayer Zsolt körmeit – az viszont meglehetősen érzékenyen érintene némely polgárt, ha adott ponton nem érkezne a konnektorból áram a Netflixhez.

A következő ígérettel hozakodott elő ugyanis a Momentum elnöke arra az esetre, ha a választók kifürkészhetetlen, önsorsrontó akaratából belőle válnék Magyarország következő miniszterelnöke: »Magyarországot tesszük Közép-Európa legzöldebb országává. Paks II szerződéseit felmondjuk, a szélerőműveknek zöld utat adunk (…). 2035-től pedig kizárólag elektromos autókat engedünk forgalomba hozni Magyarországon.«

Ha nagyon jóindulatúak szeretnénk lenni, akkor akár feltételezhetnénk is, hogy Paks II szerződéseinek felmondásával egyidejűleg Fekete-Győrék – az energiaellátás biztonságának fenntartása érdekében – gyorsan megépíttetnének a franciákkal egy másik, sokkal jogállamibb atomerőművet. Csakhogy amennyiben ez így volna, nyilván szerepelne a programban, különben csúnyán megtévesztenék az atomenergia-ellenes szavazókat: a »NOlimpia« szlogen is elég nagy átverésnek bizonyulna, ha ezek után kormányra jutva első lépésként megpályáznák a focivébét. Ezért sajnos kénytelenek vagyunk abból kiindulni, hogy a terv ténylegesen az, amit írnak: »Paks II helyett szélerőművekbe fektetünk.«

Azaz Paks élettartamának lejártát követően (nagyjából az elektromos autók kötelezővé tételével egyidejűleg) az ország energiatermelésének felét a szélre bízná a kiváló politikus, akinek hozzáértésében őszintén szeretnénk bízni, csak sajnos eléggé beleégett a retinánkba a lehengerlő magabiztossággal előadott jelenet, miszerint »a napelemparkot szokták atomerőműnek is hívni«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintaj
2021. március 23. 16:12
Ha nem lennének Európában atomerőművek, akkor amikor nem fúj a szél, a hülye németek tömegei a tengerparton tekernék a szélmalmokat???!
fintaj
2021. március 23. 16:03
Ha ezek kormányra kerülnek, tuti biznisz lesz a gyertyaöntés! Ha nincs napsütés, nincs szél, nincs Paks, megnövekszik a kereslet.
Dorset Naga
2021. március 23. 12:47
-Kohn úr mennyi magánál a sózott hering? -30 krajczár -No de a Lefkovicsnál 15. _Akkor vegye meg néla _De nála épp elfogyott _ha majd nálam is elfogy én is tizenötért adom.
Királyfi
2021. március 23. 11:45
Ez a primitív szardarab azt sem tudja mi az az atomerőmű. A napelemekre mondja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!