Négy éve indult a Nolimpia-kampányunk

2021. január 20. 07:11

Sikerünket látva Orbán Viktor gyáván megfutamodott, visszavonta az olimpiai pályázatot.

2021. január 20. 07:11
Donáth Anna
Facebook

NÉGY ÉVE INDULT AZ OLIMPIÁRÓL SZÓLÓ NÉPSZAVAZÁSI KAMPÁNYUNK. Négy évvel ezelőtt, pultozás után átfagyva, egy hajnali 3-ig tartó megbeszélés előtt, a Momentum Mozgalom akkori főhadiszállásán, egy Rózsa utcai pincében készült ez a fotó rólam. 2017. január 19-e minden momentumos számára fontos dátum: ekkor vette kezdetét a legnagyobb hidegben reggeltől estig tartó, 30 napos olimpiáról szóló népszavazási kampányunk. El akartuk érni, hogy a budapestiek dönthessék el, a város amiben élnek, a város, ami az övék, rendezzen-e olimpiát.

Sikerünket látva azonban Orbán Viktor gyáván megfutamodott, visszavonta az olimpiai pályázatot. 266 161 aláírás elég volt ahhoz, hogy a valamivel mindig harcoló miniszterelnök még egy népszavazást se merjen bevállalni. Így végül Budapest lakói nem nyilváníthattak véleményt egy ilyen fontos ügyben.

A népszavazási kezdeményezésünk azonban megmutatta, hogy van értelme bátran szembemenni az elnyomó rendszerrel. Az elmúlt 4 évben tovább nehezedett a pálya, de mi is egyre erősebbek lettünk: ma már nem csak az utcán, hanem az önkormányzatokban és az Európai Parlamentben is ott vagyunk. Hamarosan pedig lebontjuk ezt az elnyomó rendszert, a helyére pedig egy igazságos és emberséges Magyarországot építünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. január 21. 17:29
Annácska, szájtátva bámulom mekkora hősök vagytok... Ja, vagy csak hazaárulók? Mekkora ismertséget, hírnevet, idegenforgalmi fellendülést stb. hozott volna Magyarországnak! Merjünk kicsik lenni!
husi77
2021. január 20. 19:57
Szoktam kommentelni.Mindíg magázódva írok.Ugy gondolom fontos a higgadt és mérsékelt véleményformálás.De most -vállalva a következményeket -mindentől eltekintett."kedves anna" elmész te a büdös picsába!
DrPepper
2021. január 20. 18:02
Ugyanolyan cinikus és aljas kampány volt, mint az orosz vagy kínai vakcina elleni hisztériakeltés. Mondjuk én is jobban örültem volna (örülnék) , ha Orbán nem vonul vissza, hanem levereti őket "Lucille is hungry" stílusban.
Farkas Gábor
2021. január 20. 17:00
Olvasgatom a kommenteket. Érdekes. Valamit biztosan tudnak Anna és barátai, ha a kormány ennyire fél tőlük. Az itt megjelenő kommenteket valójában csupán egy, a kormány megbízásából dolgozó, ú.n. "bértroll" alkotta. Legfeljebb kettő. Erre utal az egyoldalú felkészültsége, nézőpontja, retorikája, vulgarizmusa. Undorító a munkája, bár vélhetőleg jól fizet. Mennyi lehet vajon? Ideböfögésenként 3000, 5000? Több nem hiszem, akkor nem írna ilyen sokat. Lehet, hogy gyakornok. A hazai diktatúra következő megmondóember-generációjának egyik tagja. Mindenesetre, ha ennyire üvölt rá a fidesz, rögtön szimpatikus lesz nekem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!