Elejét kell venni a digitális károkozásnak

2021. január 19. 18:10

Az óriásvállalatok magatartása gyakran nemcsak a véleménynyilvánítás szabadságát sértik.

2021. január 19. 18:10
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Ma Rigó Csabával, a Gazdasági Versenyhivatal elnökével egyeztettem a nemzetközi digitális vállalatok visszás kereskedelmi gyakorlatáról.

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy ezeknek az óriásvállalatoknak a magatartása gyakran nemcsak a véleménynyilvánítás szabadságát sértik, hanem a tisztességes versenyt és a fogyasztói jogok teljes körű érvényesülését is veszélyeztetik

A Gazdasági Versenyhivatallal közösen biztosítanunk kell az átlátható és biztonságos piaci működést, és minden rendelkezésünkre álló eszközzel elejét kell venni a digitális károkozásnak.

Ahogyan a való életben, a virtuális világban is fenn kell tartani az egyenlő versenyfeltételeket, védelmezni kell a fogyasztói jogokat és szankcionálni kell az etikátlan piaci magatartást.

Azzal a kérdéssel foglalkozunk a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülésén, hogy a vállalatok és a magyar emberek is megfelelő védelmet kapjanak a digitális károkozással szemben!

Today, I discussed the international digital companies’ problematic commercial practices with Csaba Rigó, president of the Hungarian Competition Authority. Experiences from the previous period have shown on several occasions that the behaviour of such giant companies are not simply violating the freedom of expression but the full prevail of consumers’ rights and fair competition too

Together with the Hungarian Competition Authority, we should ensure transparent and safe market operations, while digital damaging must be prevented with all available means.

Just like in real life, equal competitive conditions must be maintained, consumers’ rights must be protected and unethical market behaviour must be sanctioned in virtual life as well.

At the extraordinary Digital Freedom Committee meeting, we are going to analyse the question on how to give Hungarian people and companies a proper protection against digital damaging”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnDoe1984
2021. január 20. 11:29
"Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy ezeknek az óriásvállalatoknak a magatartása gyakran nemcsak a véleménynyilvánítás szabadságát sértik, hanem a tisztességes versenyt és a fogyasztói jogok teljes körű érvényesülését is veszélyeztetik" Egy évtizede már, hogy teljesen átalakították a reklámpiacot ismeretlen algoritmusok által generált hirdetési sorrendekkel. Hol tetszettek eddig élni? Milliárdos bevételektől fosztják meg a magyar online oldalakat évek óta. Ki foglalkozott ezzel a kormányból vagy a tekintélyes versenyhivatalból? Végtelenül demagóg dolog egy politikai botrány után realizálni azt a helyzetet, amiben már évek óta benne él az ország... És ki tudja mennyire lesz már késő megregulázni ezeket a cégeket? Mi lesz ha a facebook, meg a google azt mondják, semmi gond. Megfelelünk a magyarországi regulációnak, de minden account és szolgáltatás után pénzt kérünk? A "magyar facebook" ötlete végtelenül naív, egy minőségi oldal kifejlesztése évekbe telne. Ki csinálná meg? Az állam fizetné, miért állami szolgáltatás lesz a csevegés, meg a vicces képek megosztása? Ugyan már. Ki működtetné? stb, stb
Robur
2021. január 19. 23:16
Milyen véleményszabadság sérült? Befogták a szádat?
Szuverén maffiaállam
2021. január 19. 21:50
A KESMÁ-t fel kell darabolni! Ezt az óriási médiaszörnyet, amely a megyek lapoktól kezdve az origón át tévékig, rádiókig minden magába foglal. Torzítja a piaci viszonyokat, orwelli nagy testvérként működik.
jánosbácsi
2021. január 19. 21:18
Judit állandóan facebookon lóg oszt elhanyagolja a munkáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!