Az EU elkaszálta a székelyek petícióját

2021. január 18. 10:41

A nyílt társadalom vezérideológiája kizárja a nemzeti közösségek létét.

2021. január 18. 10:41
Hetzmann Róbert
Magyar Nemzet

»„Az unió az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait – tiszteletben tartásának érté­kein alapul« – ezzel a szépen csengő, ámde üres szólammal kezdődik az Európai Unióról szóló szerződés 2. cikke. Ezek volnának tehát a sokat hivatkozott európai alapértékek, közöttük a kisebbségi jogok védelme, amelyek elvileg az unió szegletköveit képezik, és amelyekre hivatkozással oly sokszor kioktatnak bennünket.

Ez utóbbi uniós alapértéknek, a kisebbségi jogok védelmének kívánt érvényt szerezni a Minority SafePack nevű európai polgári kezdeményezéssel az őshonos nemzetiségeket képviselő érdekvédelmi szervezet, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója. 2018 tavaszán sokan jártuk az utcákat és gyűjtöttük az aláírásokat a petícióhoz, amit végül az előírtnál is többen, 1,1 millióan támogattak az uniós országok területéről. Ez a kezdeményezés arra irányult, hogy az uniós szervek fogadjanak el általános érvényű kisebbségvédelmi csomagot a nemzeti, nyelvi közösségek jogainak szavatolása érdekében. Nem meglepő, hogy a legtöbb aláírás Magyarországról, Romániából és Szlovákiából érkezett, hiszen a Minority SafePack magyar nemzeti ügy is volt: azt remélhették az aláírók, hogy az EU végre nem nézi tovább tétlenül azt, hogy a külhoni magyarok országuk másodrendű állampolgárai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2021. január 18. 16:18
köszönhetö a jurovával CSACSOGO donát kettösnek
Béna Géza
2021. január 18. 15:20
Sírjatok csak sírjatok és reménykedjetek az igazságban ti mosott agyúak, szar ügy hogy elfelejtettétek ,az igazságot fegyverrel szokták megszerezni de hát nekünk se fegyverünk se eszünk nincsen , mi csak könyörögjünk imádkozzunk hátha megsegít a Jó Isten még arra sem vagyunk képesek hogy a meséinket elolvasnánk hogy tanuljunk belőlünk mert azokban egyetlen valamire való legény soha nem könyörgött mindig megvolt a magához való esze hogy padlóra vigye az ellenséget Ha nekünk ilyen mosott agyú vezéreink vannak akik ilyen szarságokat tudnak kitalálni ami már eleve bukásra van Ítélve elhúzhatunk a sunyiba
ergo07
2021. január 18. 13:56
Ez volt a gond, hogy magyar nemzeti ügy volt. Ez ugyanaz, mintha a mai USA-ban azt mondod, Trump érdeke. Ugyanarra számíthatunk. Ha tehetnék, elvennék a diplomáinkat, gyerekeinket...
Secnir
2021. január 18. 13:28
"Az EU elkaszálta a székelyek petícióját" oké. ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_81 , ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/qanda_21_82 illetve ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/3/2021/EN/C-2021-171-F1-EN-MAIN-PART-1.PDF 3. szakasz, conclusion. arról van itt nagybaszó', hogy akik kiírták a petíciót, kvázi nyitott kapukat döngettek, mert mindegyik követelésük/kérésük teljesíthető volt már a kiírás idején is valamelyik közös vagy egyéni tagállami programmal (itt megjegyzik külön, hogy a követelések egy része, pl. a nyelvi az kifejezetten tagállami hatáskör, amibe a bizottság nem szólhat bele). szóval itt aki kiírta az tudatlan volt, vagy direkt így írta ki, és hergelte, félrevezette a népet, lehet választani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!