A haza minden előtt

2020. december 03. 16:20

Nekünk van szükségünk minél előbb a hatékony és felszabadító védőoltásra, ezért pedig mindent meg kell tenni.

2020. december 03. 16:20
Sitkei Levente
Magyar Nemzet

„Mindenki várja az ihletett pillanatot, amikor egy hazai vezető politikus vagy szakember felmutat egy üvegcsét, benne a kincset érő, koronavírus elleni vakcinával, s közli, ez mostantól bárki számára elérhető, biztonságos, s a szer hatására véget érhet a világméretű pandémia. Ugyanez a mondat a világ összes országában érvényes, a német, az amerikai, a japán és a nigériai emberek pontosan ugyanúgy várják a bejelentést.

Csalóka remény ugyanakkor, hogy bizonyos helyeken bizonyos szereket már teszteltek, és a szakemberek jónak, hatékonynak és biztonságosnak ítélték őket. Ugyanis amíg a vakcina nincs minden szempontból kikutatva és törzskönyvezve hazánkban, a hazai szakemberek által átvizsgálva, addig lehet bármilyen előremutató egyik vagy másik gyártó csodaszere, hazárdjáték volna használni.

De ez üzlet, akkora üzlet, amekkora a pandémia mérete. Aki először törzskönyvez egy ilyen vakcinát, az megcsinálta a szerencséjét, azt bármennyiért el fogják vinni tőle, sokszorosát a gyártókapacitásának. Mert ez a kincset érő vakcina megoldja a gazdag és a betegség által nagyon sújtott országok ezzel kapcsolatos gondjait, ha nem is azonnal, de néhány hónap alatt. Ennyi pénzük pedig leginkább az amerikaiaknak van. Ahol rengeteg a beteg, hatalmas az ország kiterjedése, az amerikaiak csápjai pedig messzire nyúlnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2020. december 03. 22:49
Egyre nyilvánvalóbb, hogy a járvány addig fog tartani, amíg mindenki be nem hódol, és kész.
Claudius1
2020. december 03. 22:28
Te barom, oltasd be magad az orosz vakcinával, vagy a kínaival.
Pelso j.
2020. december 03. 17:17
Semmi újat, lényegeset nem mondtál, Levi.
Akitlosz
2020. december 03. 16:28
Aki fertőzött ő NE simogassa a macskákat! Ez a macskaiság érdeke. Mert emberről terjed macskára a kór.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!