Sötét disztópia

2020. november 16. 17:37

Ha a genderhülyeségek helyére a kommunizmust írjuk, nagyjából ugyanazt az eredményt kapjuk, mert egy tőről fakad minden őrület.

2020. november 16. 17:37
Pataki Tamás
Magyar Nemzet

„»Az emberiség dolgozik és gyarapszik! – kiáltotta. Nincs többé vérengzés, de nincs is emberi nagyság. Nincs bűn és jóság sincs. A nőkből fér­fiak lettek, a férfiakból vénasszonyok. A világ gondosan dezinficiált akol. Mi nem harcolunk, nem szenvedünk, nem élünk, mi csak táplálkozunk, szaporodunk és elrothadunk. De hát mire való ez? Mi célja ennek? Hol van az az egy óra, az az egy perc, amely meg tudná velem értetni, hogy érdemes volt megszületnem?« – így fakad ki a 13 XX nevű fogoly a bírósági tárgyalásán, Herczeg Ferenc A jövő század novellája című, 1914-ben írt sci-fi disztópiájában, amelyben többek között csak egyenlő embereket ismernek, a nemek különbségével nem törődnek, a művészet létjogosultságát tagadják, a férfiakat pedig elnyomják.

Hogy egy Herczegénél sokkal sötétebb és veszélyesebb disztópia kezd kibontakozni a jelenünkben, annak már összetéveszthetetlen jelei vannak. A B kategóriás sci-fikre hajazó »egyenlőségi biztos«, Helena Dalli ugyanis az LMBTQ-jogok tiszteletét szabná feltételként a kohéziós források kifizetése mellett a pandémiás helyrehozási alapok folyósításához is. Ez annyira abszurd ötlet, hogy még székely viccet sem lehet kitalálni róla. A posztmodern identitásharc nagyasszonya nem is rejti véka alá, hogy ezt a kitételt alkalmasnak tartja azoknak a tagállamoknak a megregulázására, amelyek nem alkalmazkodnak az „uniós értékekhez”.

Így megy ez. Jól tudjuk, hogy minden politikai támadást meg kell alapozni valamely bizarr ideológiával. Ki kell jelölni egy kisebbséget, amelynek érdekében történik az egész, hivatkozni kell a szörnyű elnyomásukra, majd a nevükben harcolni az éppen aktuális ellenségek ellen. Ha a genderhülyeségek helyére a kommunizmust írjuk, nagyjából ugyanazt az eredményt kapjuk, mert egy tőről fakad minden őrület. És mivel nem találnak semmi számonkérnivalót, ezért előveszik az abszurd aduászt, amit kiválóan lehet használni a renitens, hagyománytisztelő államberendezések felforgatására, zsarolására és bizony: kiéheztetésére. Herczeg disztópiája békebeli, kedves kis eljövendő pokol ahhoz képest, ami most van készülőben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. november 16. 22:36
"Ha a genderhülyeségek helyére a kommunizmust írjuk, nagyjából ugyanazt az eredményt kapjuk, mert egy tőről fakad minden őrület." Egyesek összemosnak minden nekik nem tetszőt, hogy egy moslékká gyúrhassák, és ezt a moslékot sokan jólesően megeszik. Igaz, a fideszesek inkább már túl vannak ezen, ők igazi ínyencek: koprofágok.
Flóramama
2020. november 16. 21:23
Mind a kettőt ugyan azok csinálják, a küldetéstudatos szaporítóanyagok!
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 16. 18:16
A dzsenderisták is 100 milliónyi embert öltek meg koncentrációs táborokban, polgárháborúkban és államilag generált éhínségekkel, mint a kommunisták. Csak egy vak nem látja az azonosságot!
KannibálTatárÚr
2020. november 16. 17:54
Jó nagy marha vagy te, ha a gendereket a kommunistákhoz hasonlítod. A kommunisták alatt a genderek meg sem mertek szólalni. A rendszarváltás után lettek emberek, sőt ember felettiek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!