Nincs komoly változás a főváros irányításában

2020. október 27. 09:37

Ha az O1G-koalíció így képzeli el a fideszes politikusok elszámoltatását, és 2022-ben átveszi a hatalmat, miben bizakodhatunk?

2020. október 27. 09:37
Sétáló Budapest
Facebook

„2019. október 13-án önkormányzati választásokat tartottak az országban. Budapesten három komolyan vehető jelölt indult a főpolgármesteri pozícióért, és végül Karácsony Gergely, az »ellenzéki pártok« közös jelöltje került ki győztesen a versenyből. A szivárványkoalíció egy évvel ezelőtt vette át a hatalmat, de azóta sem látszik komoly változás a főváros irányításában. Kisebb-nagyobb próbálkozások voltak ugyan, de az új budapesti kormányzat külső vagy belső nyomásra mindig kihátrált a jelentősebb intézkedésekből.

Most pedig itt vagyunk 2020 őszén, végeredményben ugyanabban a városban, amit a nemrégiben döbbenetes módon díszpolgárrá avatott volt főpolgármester, Tarlós István hagyott hátra.Talán minden józan magyar felfedez némi ellentmondást abban, ahogy az ellenzéki pártok 2019-ben még a »Budapest nem bábszínház. Nem kell Fidesz-báb az élére!« szlogennel kampányoltak, 2020-ban pedig már díszpolgári címmel tüntették ki a »Fidesz-bábot«. (De ezt is sikerült alulmúlni, hiszen Karácsony Gergely még Demszky Gábort is díszpolgárrá avatta. Azt a Demszkyt, aki az elsők között tehető felelőssé a főváros lerohasztásáért.)

Ha az O1G-koalíció így képzeli el a fideszes politikusok elszámoltatását, és 2022-ben átveszi a hatalmat, miben bizakodhatunk? Hogy Orbán Viktor mondjuk lovagkeresztet vesz át Dobrev Klárától? Esetleg a bukott királyt kinevezik köztársasági elnöknek? A díszpolgárrá avatás című operett azonban mellékes közjáték ahhoz képest, amit az új önkormányzat a belvárosban autómentesítés címén művel. Áprilisban megszüntettek egy autósávot a Nagykörúton, a helyére kerékpársávot festettek fel. Kétségtelenül bátor lépés volt ez a városháza részéről, bevalljuk, ennyire radikális döntésre ilyen rövid idő alatt még mi sem számítottunk. Csak hát aztán Karácsony és szövetségesei külső (Fidesz) és belső (DK) nyomásra elkezdtek kihátrálni az ügy mögül. Tanúi lehettünk annak, ahogy Németh Szilárd, Fürjes Balázs vagy épp Trippon Norbert közleményekben és facebook posztokban sírták el a bánatukat az új kerékpársáv miatt: megtudtuk, milyen keserves az életük, mióta a szolgálati autójuk nem képes olyan gyorsan átrepeszteni a városon, mint azelőtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2020. október 27. 23:43
Puzsér nem is úgy néz ki, mint aki gyalogolt életében már 100 méternél hosszabb távot egyhuzamban.
Mátyás01
2020. október 27. 18:59
Ugye Puzsér, hogy Tarlós mennyivel jobb főpolgármester volt mint Karácsony? Az, hogy nem történik semmi még legalább 4 évig fog tartani, de lehet, hogy tovább. Az ország vezetése is kerülhet még ilyen kézbe, és akkor országos szinten nem fog semmi pozitív dolog történni.
zsanett-kúnrum
2020. október 27. 18:28
Nincs elég köztéri budi
balbako_
2020. október 27. 15:04
Sikerült odáig emelni a fővárost, hogy már a buszon is patkány ugrál az utasok nyakába. Ez ám a világváros, ez a világcsúcs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!