Ki itt a valódi ellenfél?

2020. október 13. 08:18

Ez a választás 2022-ről szólt. Fenntartható-e nyomás alatt az ellenzéki egység?

2020. október 13. 08:18
Friss Róbert
Népszava

„Lezajlott hát a borsodi időközi képviselőválasztás, nyert a Fidesz jelöltje a »moslékkoalíció« (Magyar Nemzet) ellen. Napi politikai tét nem volt. A hajszálnyi parlamenti kétharmados többséget ellenzéki győzelem esetén is tovább bírhatta volna a kormánypárt. Annak is »csak« jelképes hozadéka lett volna, ha az ellenzék nyer.

De ez a választás 2022-ről szólt. Fenntartható-e nyomás alatt az ellenzéki egység? Kormányoldalról: megbontható-e, és hogyan az ellenzék? Utóbbihoz az eszköz adott volt, a közös jobbikos jelölt korábbi zsidózása, amely erkölcsi alapról politikailag feszítheti szét az összefogást. A kormányfő annyira szükségét érezte a feszegetésnek, hogy maga nyitotta meg a Kertész Imre Intézetet. Bámulatos arcátlansággal fordította Kertész zsidóságát aktuálpolitikába: »Akkor még nem volt arról szó, hogy antiszemita jelölteket baloldali képviselőjelöltnek el lehet indítani« – mondta, felidézve, hogy Kertész irodalmi Nobel-díját »heves, nem túl színvonalas viták kísérték, különösen a jobboldal és inkább annak radikálisabb részéről«. »Akkor« Takaró Mihály irodalomtörténész nevezte a Nyugatot zsidó lapocskának, ő elmélkedett, hogy Kertész magyar-e. Takaró ma a Fidesz ideológus-kultúrfelelőse, a szélsőjobb meg – könyvdaráló parlamenti pártként – a Fidesz-többség alpillére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesti051
2020. október 13. 20:26
Jön az ellenzék hosszú kések éjszakája... Bújj el Friss elvtárs, nagy leszámolás lesz. :)
CirmoS
2020. október 13. 16:42
A Parlamenti 2/3-os többséget ellenzéki győzelem esetén is tovább bírhatta volna a kormánypárt? Tényleg Friss? Nem mondod!... Tudod Robika az a baj, hogy vasárnapig az egész ócska szenny propaganda sajtótok nem ezt pofázta! Teljes Fidesz bukást, és MINDENT hazudtatok, csak hogy továbbra is megtévesztésben tartsátok az agyhalott választóitokat! Nektek semmi nem számított, csak a 2/3 lebontása!!!!!!!! Most meg más a mantra? Rohadt unalmasak vagytok bazdmeg! Buktatok, MERT buknotok kellett mocskos férgek!!!!!! Elhittétek MEGINT, hogy MINDENKI hülye!!
olajfa1
2020. október 13. 13:30
TE!Friss Robi! EDDIG IS CSAK A MÉDIÁNAK TUDTÁTOK FENNTARTANI EZT AZ ERŐSZAKKAL ÖSSZETÁKOLT "VÁLASZTÁSI KOALÍCIÓNAK" NEVEZETT KISDEDÓS SZÁMTANLECKÉT! De ha úgy gondoljárok, akkor reménykedjetek tovább. A FIDESZ nem fél ettől a dedókoalíciótól. Ti meg erőlködjetek csak tovább és minden etikát rugdaljatok csak fel a hataloméhségetek érdekében! HISZTIS DEDÓSGYEREK SZINTJÉN VAGYTOK!
Herrence_Till
2020. október 13. 11:31
"...Napi politikai tét nem volt. A hajszálnyi parlamenti kétharmados többséget ellenzéki győzelem esetén is tovább bírhatta volna a kormánypárt..." Azt a retkes hazug aljadék mindenit neki. Már x hete ezzel volt tele minden, hogy itt most aztán lebontják a 2/3-adot és ezen a választáson múlik minden... Tényleg nem veszik észre a balosok, hogy mennyire hülyének nézik őket? Eszem megáll...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!