El a kezekkel a férfiaktól, különben sikítok!

2020. szeptember 22. 07:26

Az én civilizációmban a férfi legyen férfi, s ne hitvány gyönge báb. Pláne, ha ő az ENSZ főtitkára.

2020. szeptember 22. 07:26
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Aztán itt vannak a XXI. századi népességstatisztikák. Hogy mennyire beszélhetünk még patriarchátusról olyan civilizációkban, ahol egy iskolai osztály fele eleve apa nélkül nő fel, miközben többnyire osztályfőnöke is nőnemű, azért erősen megkérdőjelezhető. Az pedig különösen, hogy egy tisztességes, határozott férfi családfő többet ártana egy fiúnak, mint egy gyermekét egyedül nevelő helikopteranya. Agyondédelgetett fiatal srácok egyre szélesedő tömegei még egy randit is bátortalanok megszervezni, nemhogy világuralmi terveik lennének – talán nem kellene még az ENSZ éléről is rugdosni őket azzal, hogy vegyenek már egy kicsit vissza magukból.

Vagy ott a másik véglet, az se jobb – ismeretes, hogy a börtönbe kerülő amerikai fiatalok 85 százalékának életében nem volt jelen az apja. Anyjukkal élve, mindenféle patriarchátustól mentesen váltak deviánssá, adott esetben nők bántalmazóivá (George Floyd is, egyébként). Rajtuk se igen segítene a társadalom további elnőiesítése, attól tartok. Részemről ezért a gyengébbik nem képviselőjeként nagyon szépen szeretném megkérni a teremtés koronáit: mentsenek meg minket, konzervatív ciszgender nőket a feministák által uralt világ és a feministák által uralt kultúra további térhódításától. Nem akarok acélművek igazgatótanácsi tagja lenni, és nem akarok kvótanőként karriert befutni. Egyet szeretnék: az én civilizációmban a férfi legyen férfi, s ne hitvány gyönge báb. Pláne, ha ő az ENSZ főtitkára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2020. szeptember 22. 22:00
Mint nő, tökéletesen egyetértek.
mustarharmas
2020. szeptember 22. 18:42
A szerzőnek jó a stílusa...
egyvilág
2020. szeptember 22. 15:00
Egy alapos és (szerintem) objektív összefoglaló a nemi különbségekről, arról, hogy milyenek a nők és a férfiak: https://egyvilag.hu/temakep/052.shtml
luzitanxaver
2020. szeptember 22. 12:12
Az összes magas pozícióban lévő szerencsétlen valójában ugyanazon progresszív algoritmus különféleképpen kinéző beszélő fejei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!