Európa pokla

2020. szeptember 11. 07:10

Moria lángol.

2020. szeptember 11. 07:10
Sitkei Levente
Magyar Nemzet

„Amikor valaki felkerekedik a távoli Ázsiában, azzal a feltett szándékkal, hogy ő bizony átkel a sok-sok határon, amíg a zöldellő Európába nem ér, kerül, amibe kerül, lelki szemei előtt a Champs-Élysées, a Trafalgar tér vagy a Brandenburgi kapu lebeg, no meg az ott nyüzsgő tömeg, amely habzsolja az egzotikus húsételeket. Ebben az idealizált világban nincs Moria. Moriának valójában nem szabadna léteznie, ha már 2020 van, és Európa komolyan veszi magát. De Moria mégis létezik, egy valaha tündéri görög szigeten áll. Egyike azon menekülttáboroknak, amelyek az uniós menekültstratégia valódi arcát mutatják.

Moria lángol. Túlzsúfolt és halálos tábor ez, ahol bármi megtörténhet és meg is történik az oda bezárt emberekkel, hiszen nem lehet 13 ezer kétségbeesett embert folyamatosan felügyelni a háromezer főre tervezett táborban. Nem tudni, felgyújtották-e a tábort, mert ez volt a legújabb ötlet, hogy kiszabaduljanak onnan, de jó eséllyel nem véletlenül csaptak fel a lángok. Az a 13 ezer ember ott Moriában élt újdonsült szerzett jogával, amelyet elégszer a fejébe vertek az elmúlt öt évben: jöhet Európába, hiszen valami miatt az öreg kontinensen élni az egész emberiség alapvető joga. A nagyon liberális és emberbaráti Európa így megmutatta, milyen is az elképzelt segítség. Mert mindig ott vannak azok az apró betűs részek, amelyeket senki se olvas el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunpettel
2020. szeptember 11. 14:41
Néhány tézis -A bevándorlás nem alapjog! -Ha valaki menekültként jellemzi a bevándorlót, az megtévesztő demagóg. -Törökország egy iparilag fejlett, demokratikus ország, tehát minden "menekült" ott biztonságban van. Ha pedig Törökország nem az, akkor szankciókat kell ellene bevezetni, kizárni a NATO-ból. -A bevándorlásról nem dönthetnek politikusok, csak a nép, lakóközösségek, városi, falusi lakosság. Amúgy meg a németeknél már elkezdtek valamit, amit én m ár régen mondok: elkezdték lengetni a császárság zászlaját! Németországnak vissza kell térnie a császársághoz! Különben az országuk hamarosan Európa legnagyobb muzulmán államává válik, a magyar hadseregnek pedig fel kell készülnie (szép lassan), hogy egy muzulmán Németországgal szemben megvédje magát. Az egész problémakör amúgy is előbb utóbb fegyveres megoldást fog kiprovokálni. (ld. Izrael, Bosznia, Koszovó, Mianmar, Szomália és még sok más ország).
toef36
2020. szeptember 11. 12:44
Ezért az egész Európai Unió valamennyi szervezete felelős, élen a Bizottsággal és a sok hülye alkalmatlan Parlamenti képviselővel, nem különben az Európai Tanács vezetésével...
luzitanxaver
2020. szeptember 11. 10:57
"Európa soha nem volt ilyen megosztott és bizalmatlan, mint most, ez pedig éppen ennek a szégyentelen politikának az eredménye." Ez sajnos pontosan így igaz. Ebben pedig a politikai és az erkölcsi felelősség nem azokat terheli, akik az elejétől fogva egyértelműen kijelentették, hogy sem az EU, sem annak tagállamai nem képesek a harmadik világ összes szerencsétlenjét befogadni. Hanem azokat, akik önnön (ál-)nagyszerűségük és (ál-)humánumuk bűvöletében folyamatosan szolgáltatták a szirénhangokat és a fotóanyagot az embercsempészek reklámkampányaihoz.
luzitanxaver
2020. szeptember 11. 10:54
"Öt éve megy ez a pokoli játszma, s ez a rengeteg jó szándéknak álcázott aljasság vezetett oda, hogy teljesen jogszerűen tönkretették Leszboszt, alapjaiban megrengették a görög idegenforgalmat, s elpusztították azt az imázst, amelyért Athén annyit dolgozott" Van az több is, mint öt év. A grexit-sztori egy (akkor még) mellékszála volt, hogy a görögök azt mondták az EU-nak (leánykori nevén Németországnak): rendben, ha számotokra az európai szolidaritás azt jelenti, hogy megaláztok minket és még jól meg is rugdostok a földön, akkor nem fogunk különösebb erőfeszítéseket tenni azért, hogy a balkáni útvonal ne legyen átjáróház. S lőn.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!