Deportálás, tömeggyilkosság, 1941

2020. szeptember 01. 13:31

Ilyen tömegű magyar állampolgár kitelepítését adminisztratív tévedésnek tartani képtelenség.

2020. szeptember 01. 13:31
Karsai László
Karsai László
Magyar Nemzet

„Szakály Sándor kollégám nem említette meg hosszú vitacikkében (Magyar Nemzet, 2020. augusztus 4.), hogy amikor 2014. január 17-én az MTI-nek nyilatkozott, akkor már a kormány által frissen alapított Veritas történetkutató intézet főigazgatójaként jelentette ki, hogy az 1941-es deportálások tulajdonképpen »idegenrendészeti eljárásnak« tekinthetők. Sőt ezek nem is voltak deportálások – így Szakály –, hanem csak a külföldi állampolgárságú vagy állampolgárságukat igazolni nem tudó zsidókat toloncolták ki. Szakálynak igaza van: ő nem azt mondta, hogy a Magyarországról »kitoloncolt« zsidók lemészárlása volt »idegenrendészeti eljárás«, hanem csak azt állította, hogy amikor a halálba deportáltak körülbelül 16 ezer zsidót, az volt »idegenrendészeti eljárás«.

Szakály most büszkén említi, hogy 2014-es egyik feljelentője, aki őt holokauszttagadással vádolta, nem járt sikerrel, bűncselekmény hiányában felmentette őt a bíróság. Azt elhallgatja, hogy beperelte Krausz Tamást, aki őt holokauszt-revizionistának nevezte. Szakály elveszítette a pert, pedig az Alkotmánybíróságig vitte az ügyet.

Szakály rosszul tudja, és téved, amikor azt állítja, hogy amikor kiderült, hogy a deportáltak közül (szerinte) »sokakat« meggyilkoltak (hm, körülbelül 16 ezer Magyarországról deportált közül 15 ezer legyilkolása csak »sok«…!?), Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter lehetővé tette a visszatérést Magyarországra. Nem tette lehetővé. A határőrizeti szervek és a KEOKH (Külföldieket Ellenőrző Országos Központi Hatóság) detektívjei és általában országszerte a csendőrök és rendőrök »vadásztak« a hozzánk, Magyarországra menekülni próbáló zsidókra. Akiket elfogtak, általában és főleg azonnal kitoloncolták az országból, áttették őket a legközelebbi országhatáron.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2020. szeptember 02. 10:26
Már megint az internáci hülyelvtársak által felkarolt 1941-es Kamenyec-Podolszki "vérengzés", amelyről a Katona József Színház még "tandrámát"is előadott. A "deportálás", ami "kitoloncolás" volt,egy a nemzetközi jog által is elfogadott "idegenrendészeti eljárás" részeként. A kiindulópont Szirtes Zoltán "ügye" volt, aki beperelte a Magyar Államot az akkori események miatt. A Google-ba elég beírni, hogy: Szirtes ügy, aZ első 10 találat között ott lesz a Szombat c. folyóirat cikke.
Rocktoberi
2020. szeptember 01. 23:15
Az ilyen Karsai féle patkányok csak lejáratják a tisztességes zsidókat.
mustarharmas
2020. szeptember 01. 20:34
Karsai véleményét egy sor olvasása nélkül is ismerem. Unalmas. Sekélyes. Hamis.
Box Hill
2020. szeptember 01. 20:23
Míg Németországban a kivándorlás megengedett sőt támogatott volt, a Szovjetunióban nyírták a zsidókat: Louis Rapoport: Stalins War against the Jews, The Doctors Plot and the Soviet Solution, The Free Press, 1990. (Sztálin háborúja a zsidók ellen, az orvosok összeesküvése és a szovjet megoldás.) Ebből való a következő megállapítás: A furcsaság az, hogy mialatt a világ figyelme náci Németország antiszemita törvénykezésével és zsidóüldözésével volt elfoglalva, Sztálin valójában semmisített meg 500,000 és 600,000 között zsidókat a Nagy Terror idején megölt 10 millió között. A zsidó áldozatok aránya valószínűleg a legmagasabb volt a Szovjetunió nemzetiségei között. (54.old.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!