Az időseket végképp eltörölni?

2020. július 29. 18:30

Az idősebb generációk lenézése, intellektuális megvetése az újhullámosch-fiatalosch balliberális kurzus egyik legfrissebb tudományos felfedezése.

2020. július 29. 18:30
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

„Mostanában nagyobb vita kerekedett Kádár egyik megjegyzéséből. Már egy Kádár Barnabás nevű ifjú momentumoséból, aki pár napja lényegében elvitatta az idősek szavazati jogát. Bár felvetéséért utóbb persze elnézést kért, nem is maga a konkrét »elszólás«, hanem a tendencia maga a figyelemre méltó. Nem most találkozunk ilyesmivel először, bár tény, hogy az idősebb generációk lenézése, intellektuális megvetése az újhullámosch-fiatalosch balliberális kurzus egyik legfrissebb tudományos felfedezése. Az elmúlt években honosodott meg például a nemzetközi angol köznyelvben az »ok, boomer« divatos fordulata, amely az egyébként az 1950-es, 1960-as években született »baby boomer generációra« utalva fogalmazza meg igen nyeglén nagyjából azt, amit magyarul úgy mondanánk: »Jól van, nyugger, maradjál már!«

Az idősebbekkel, az ő tudásukkal, jellemükkel kapcsolatos baloldali kételyeknek pedig van több lényeges vetülete. Az egyik inkább aktuál­politikai: a fentiekben említett »beszólások« nem csekély részben abból fakadnak, hogy ahol a balliberális politikai erőket választási vereség éri, ott azt azonnal a populisták által megvezetett – és most figyeljünk minden egyes jelzőre! – tanulatlan, szegény, vidéken élő idős szavazókra kenik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. augusztus 01. 04:41
"..A fiatalok között is a Fidesz a legnépszerűbb párt A legtöbb diplomás, fiatal és budapesti szavazója is a kormánypárti szövetségnek van." Kádár Barnabás úr. és momentumos slapicok ! TALÁN NEM ÁRTANA A "DÓGOKNAK" EGY KISSÉ ALAPOSABBAN UTÁNANÉZNI A KÉSŐBBIEKBEN!
syphax
2020. július 31. 00:04
"..Nem baj,ha hazudnak,csalnak,lopnak,de Orbán az isten." ORBÁN NEM(!!!) AZ ISTEN--EZT NEM MONDTAM, NEM IRTAM--EZT TE(!!!) IROD, ÉS NEM ÉN. ÉS BAJ IS LENNE HA HAZUDNÁNAK CSALNÁNAK LOPNÁNAK...ÉS MERT PERSZE VAN NEKEM "IGAZI"(!) ISTENEM IS, NEM KELL MÁSIK ISTEN! MINDAZONÁLTAL AZ IGAZ: NEM TÖKÉLETESEK ÉS VALÓBAN NEM HIBÁTLANOK ŐK SEM ÉS NYILVÁN DR.O. MAGA SEM.--EZT ÉN IS TUDOM. CSAK ÉPPEN Ő ,DR.ORBÁN--MINDEN "GYENGÉJÉVEL" EGYÜTT SEM(!!!) AZ--SZÓVAL NEM AZ(!) AKINEK TI MONDJÁTOK-TARTJÁTOK,HISZITEK ÉS VALÓSZINŰLEG KOMOLYAN KÉPZELITEK IS (EZT PERSZE TUDOM: A MAGADFAJTÁNAK HIÁBA MONDOM...).... ABBAN VISZONT TÖKÉLETESEN EGYETÉRTÜNK, HOGY: "..Nekünk nincs közös megvitatandó pontunk,nem is lehet." VISZONT EHHEZ ÉN MÉG AZT IS HOZZÁTESZEM: ISTENNEK HÁLA, HOGY IGY ÁLL A DOLOG, SŐT: NAGYON JÓ, HOGY IGY ÁLL.
istvanpeter
2020. július 30. 16:46
Hát bizony, ezek a momentumos aberrált köcsögök és félbuzik a tömeggyilkos vörös kommunista kurzus ügynökei és nagyon veszélyesek a magyar társadalomra nézve. Jó lesz vigyázni emberek.
Pierre
2020. július 30. 13:05
ujabb haboru egy kitalalt ellenseggel szemben. Szorgoskodjal, mergezzel, rezsimkurva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!