Ízlés és politika

2020. június 17. 15:57

Miután egy halott bűnöző emlékét tiszteljük letérdelve, vajon miképpen tiszteljük ezután a Teremtőt?

2020. június 17. 15:57
Maczkó Ú. Róbert
Mozgástér blog

„Azt látjuk, hogy a »fehérek« térdre borulnak a négerek előtt, mi több megmossák a lábukat, mint Jézus a tanítványokét, vagy Ferenc pápa a migránsokét. Ugyancsak a keresztény tradícióból származik a térdre borulás gesztusa is. Teszik mindezt bűneik bocsánatért, anélkül, hogy valójában megneveznék ezeket a bűnöket. Gusztustalan látvány ez, hiszen szabad ember csak a Teremtője előtt borul térdre, alázkodik meg. Miután egy halott bűnöző emlékét tiszteljük letérdelve, vajon miképpen tiszteljük ezután a Teremtőt? Hogy ki kezdte, az kinyomozhatatlan, azonban az amerikai politikai elit egy része kapva kapott rajta és most már szükségesnek vélik időről időre térdre hullani.

Az egész ügy az ízléstelenség undorító ámokfutásává vált, a halott bűnöző aranykoporsója előtt zokogást imitáló polgármestertől, a képviselőházban térdeplő politikusok dél-afrikai sálján át, a temetésen résztvevő feketék kilós aranyláncaiig. Talmi, giccses és velejéig hazug az egész. Hiszen ki gondolja komolyan, hogy a veterán, a politika legsötétebb bugyrait megjárt demokrata képviselőket valóban érdekli egy büntetett előéletű, a halála pillanatában is bedrogozott bűnöző életének és halálának története. Miközben az előtérben ők a kulisszákat hasogatják, a háttérben hideg tekintetű és korántsem együttérző szakértők elemzik a közvélemény-kutatások napi adatait és próbálják kiókumlálni megrendelőik számára a politikai jövendőt. Aztán pedig megkoreografálják a dolgot, betanítják a politikusoknak – gondolom még az arckifejezést is gyakoroltatják velük otthon a tükör előtt –, akik pedig eljátsszák a szerepüket, hiszen nekik mindegy, a népszerűségért akár cigánykereket is hánynának. Közben a »szakértők« arról is gondoskodnak, hogy a média fizetett bohócai, Hollywood és a haladó „értelmiség” még rá is erősítsen erre.

Van az a közszájon forgó mondás, mely szerint »Ízlések és pofonok különbözőek.« Ez a mondás azt az elterjedt vélekedést fejezi ki, hogy az ízlés valami olyan, mely minden emberben különböző és éppen ezért tulajdonképpen össze sem hasonlítható. Ugyanakkor azt is állítja, hogy – éppen alapvető személyes jellege miatt – minden ízlés egyenrangú is. Ez roppant demokratikusan hangzik ugyan, csak éppen nem igaz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. június 18. 08:55
Nem érdekel az egész flolóhiszti. Azt azért jobb, ha minden kretén az eszébe vési, hogy amikor a népnek elege lesz a zavargásból és nyugalomra vágyik, rendszerint igen durva diktatúrát húz magára..
KannibálTatárÚr
2020. június 18. 02:51
Már a rendszerváltásról olvastam nézetet, hogy a szervezett bűnözés terméke volt. Visszatekintve a "privatizálásra", az állami vagyon szétlopására igen valószinű ez a nézet. A bűnözők ma tovább léptek. Egyik - ma már halott - tagjuk halálából rendeznek cirkuszt. A bűnözésben leginkább kitünő négereket teszi meg idollá. Semmi nem indokolja, hogy bűnöző legyen egy mozgalom jelképe. Csak az, ha a mozgalom a bűnözők pártjára áll, azok érdekeit képviseli. Meggyőződésem, hogy ez az egész antirasszista cirkusz csak a bűnözők uralomra jutását hivatott realizálni. Mint ahogy a rendszerváltás is csak arra volt jó a volt szoci országokban. Nem véletlen, hogy mindkettő hátterében Soros áll, állt.
néhai Ch.Pilot
2020. június 17. 21:14
Aki egy bűnöző emléke előtt letérdel, az a Bűn szerzője előtt térdel le (gyengébbek kedvéért: a Sátán). A következmények ezt most fényesen igazolják. Amerika lakosságának egy része térdet hajtott a Bűn előtt, az pedig elkezdett erősödni, és lassan elborítja őket. Rablások, fosztogatások, erőszakos cselekedetek, gyilkosságok, esztelen kultúrális rombolás. A rendőrség feloszlatása, mely ezeket a cselekményeket megakadályozhatná. Az amerikai demokraták kinyitották Pandóra szelencéjét. A gonoszság pedig szétáradt. Akinek van szeme, látja! Akinek van esze, érti, és tanul belőle! Kivételes alkalom, amikor ennyire egyértelmű a Jó és a Gonosz harcának valódisága, a transzcendencia jelenléte az emberiség életében!
zsoltkom2
2020. június 17. 19:21
"Miután egy halott bűnöző emlékét tiszteljük letérdelve, vajon miképpen tiszteljük ezután a Teremtőt?" Pontosan kellene az emberélet kérdésében és a felelősség kérdése miatt fogalmazni. Aki csak a halott szó tényközlésével olvas egy cikket, gondolhatja, hogy szegény bűnöző végelgyengülésben halt meg. A rendes újságíró norma szerinti közlés az lenne a mostani esetben, hogy... a meggyilkolt bűnöző emlékét stb... stb... Azonkívül a bűnözőnek is van/ lehet olyan pillanata, amikor a cselekedetét nem lehet bűnösnek mondani. Most éppen arra apellál az cikk írója, hogy ha már bűnöző, akkor nem jár ki neki tisztelet, vagy éppen térdhajtás az igazságtalan halála miatt (mert ezért borulnak térdre és nem a bűnös élete miatt). És mit jelent a bűnöző szó jelentése a cikk szerint említve? Egy befejezett állapotot, amiért már megkapta a büntetést, vagy mindenki bűnöző, akit már bíróság elítélt? Vagy megelőlegezte, hogy úgy is lesz olyan tett, amit a bíróság megint elítél? Tehát erkölcsileg elítéli, mert már elítélték valamikor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!