Elfújta a szél… mégis velünk maradt

2020. június 17. 10:15

A liberális teológiában az embereket már csak egy jól finanszírozott magániskola választja el a civilizáltságtól.

2020. június 17. 10:15
Kustán Magyari Attila
Tett

„A liberális teológiában az embereket már csak egy jól finanszírozott magániskola választja el a civilizáltságtól.

Éppen ezért gördült ki az állomásról az újabb dilivonat, amikor az Elfújta a szél c. 1939-es filmet az HBO levette a kínálatából. Ezzel együtt persze a kereslet is felélénkült, úgyhogy a piac is boldog, és a korlátoltabb elemzői képességgel sújtott barátaink is azok. A Waczak Szállót is elérte a kínos terelés, a BBC alá tartozó felületről törölték egyik részét.

Volt már hasonlóra példa korábban is, dehát ez egyre kínosabb. Ahogy a tiktokos influenszerek bio-vegán tudatossága és a multik szivárványos logóváltoztatása, úgy ez is része a korlátozott eszközöknek, amikkel ez a szánalmas kapitalista rendszer próbálja a szőnyeg alá gurítani a szart, amit ott hagy nekünk.

Az oktatás! Ez a kedvenc hívószó. Hiszen tényleg csak a cvikkeres, jól fésült gyerekek megfelelő magánoktatása a kulcs, kiváló harvardi közgazdászoké, akik úgy védik a rendszert, mint a Churchill-szobrot a ledöntéstől. Az a sok állat, ugye, akiknek nem jutott ebből a kiváló oktatásból, hát az magára vessen, hiszen mindenkinek van helye, még kvótát is biztosítanak, hogy legyen akit felmutatni az igazgató mögött az évnyitón.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BobbyBacsi
2020. június 18. 02:06
Ekkora idiótaságot még életemben nem hallottam.Akkor mi van a western filmek jó részével ahol fehérek ölik a benszülötteket és fordítva.Isaurára is sokan emlékszünk ugye?Tamás báttya kunyhója?De akár ennyi erővel az egri csillagok is ahol mohamedánok ölték a keresztényeket...bizony jó nagy az isten állatkertje mondom néktek a valót.
nemecsekerno_007
2020. június 17. 10:36
Vallás ez. Már inkvizítoraik is régóta vannak. Az elnyomás lélektana mindig ugyanaz, tök mindegy milyen mázzal öntik le.
Emmanuel Goldstein
2020. június 17. 10:26
A szerzőnek fogalma sincs a témáról. Az Elfújta a szelet nem vették le, csak néhány napig nem volt látható, mert új, a korszakot kontextualizáló bevezetőt szerkesztettek eléje. A film egyébként nemcsak a rabszolgaságot mutatja be vitatható módon, de a nemi erőszakot is relativizálja, jogos tehát a kommentár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!