A világvallás-alapító, aki rabszolgatartó volt

2020. június 13. 10:50

Igaz, róla nincsenek szobrok.

2020. június 13. 10:50
Douglas Murray
Twitter

„Gratulálok mindenkinek aki kitalálta, melyik nagy világvallás alapítója volt egyben rabszolgatartó is. Igaz, róla nincsenek szobrok. Kép se sok. A tüntető csőcselék talán ragaszkodik hozzá, hogy akit róla neveztek el, megváltoztassa a nevét? Igazán megtehetnék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2020. június 13. 14:03
Ebből is látszik, hogy a balliberális eszmeiség és a logikus gondolkodás nem fér össze. A balliberalizmus egy elmezavar!
Rugo
2020. június 13. 14:01
Ez kemény, de nagyon igaz!
Szuverén maffiaállam
2020. június 13. 12:48
Na, a hülyeség folytatódik a mandineren. Tegnap Arany szobrának ledöntéséről fantáziáltak, ma meg már nemlétező szobrot döntenének.
Box Hill
2020. június 13. 12:21
Marx elvtársnak, ennek a világ-vallás alapítónak van szobra bőven. Kezeljétek őt is érdemei szerint, kedves feketék: - Következésképpen, a rabszolga kereskedelem előtt, a gyarmatok igen kevés terméküket küldték az Óvilágba, és nem változtatták meg a világot észrevehetően. Ezért a rabszolgaság egy kimagasló fontosságú kereskedelmi kategória. A rabszolgaság nélkül Észak-Amerika, a leghaladóbb ország, csak egy tekintélyelvű ország lenne. Ha Észak-Amerikát letöröljük a térképről csak anarchiát kapunk, valamint a kereskedelem és a modern civilizáció teljes elhalását. Viszont a rabszolgaság eltörlésével magát Amerikát törölnénk le a térképről. (Marx levele Pável Vasziljevics Annenkovnak 1846. december 28-án.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!