A konzultáció legyen valóban nemzeti!

2020. június 24. 22:00

A Nemzeti Konzultáció egyáltalán nem nemzeti, és távolról sem valódi konzultáció.

2020. június 24. 22:00
Sermer Ádám
Liberálisok.hu

„A Magyar Liberális Párt a mai napon csatlakozott egy fontos állampolgári népszavazás-kezdeményezéshez. Németh Eszter kérdése így hangzik: »Egyetért-e Ön azzal, hogy Nemzeti Konzultációt kizárólag úgy lehessen indítani Magyarországon, hogy az a frakcióval rendelkező parlamenti pártok kérdéseit is tartalmazza mandátumarányosan?«.

Meggyőződésünk, hogy jelenlegi formájában a Nemzeti Konzultáció egyáltalán nem nemzeti, és távolról sem valódi konzultáció. A 21. században számtalan eszköz állna rendelkezésre, hogy a jogalkotók valóban bevonják az állampolgárokat minél több őket érintő döntésbe. Hiszünk abban, hogy egy demokrácia akkor működik igazán jól, ha a népképviselet jegyében az állampolgároknak van beleszólása akár rendszeres népszavazások formájában is a döntéshozatalba. Ez a törekvés a digitalizáció korában ráadásul egyre egyszerűbbé és költséghatékonyabbá tudna válni, ha hazánk kormányát valóban érdekelné a népakarat.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy az állampárt félve az állampolgárok valódi véleményétől, kizárólag a Nemzeti Konzultációt használja a rendelkezésre álló eszközök közül, azt is kisajátítva, egyirányú kommunikációra alapozva, lényegében a kormánypárti propaganda részeként kezelve. Ezért tartjuk fontosnak ezt a civil kezdeményezést. A magyar állampolgárok adóforintjaiból fizetett konzultáció legyen valóban nemzeti! A választók felhatalmazása fel kell jogosítsa a megválasztott képviselőiket, hogy bármilyen fontos kérdésben tartott Nemzeti Konzultációba lehessen beleszólásuk. Ahogy a Parlamentben sem csupán állampárti képviselők ülnek, úgy egy Nemzeti Konzultáció sem épülhet kizárólag a fideszes propagandára.

Amennyiben a Nemzeti Választási Bizottság jóváhagyja a kezdeményezést, még a nyár folyamán elindulhat a hivatalos aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy a fenti kérdésben tarthassunk egy népszavazást.

Felelős magyar állampolgárokként kényszerítsük ki egy népszavazáson keresztül, hogy a jövőben egyre több fontos ügybe lehessen valódi beleszólásunk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. június 26. 06:36
Teljesen érthetetlen számomra, hogy mi szüksége van egy liberálisnak, egy valódi NEMZETI (pfúúúj!!!!!) konzultációra?
néhai Ch.Pilot
2020. június 25. 23:08
Elárulok egy titkot, te kis töketlenke! A Fidesz ellenzékben is tartott nemzeti konzultációkat anélkül, állami támogatásért nyafizott volna... Retard Europe!
VeJoLa
2020. június 25. 18:03
Az ország vezetéséért a kormány felelős. Azt és úgy kérdez, amit akar. A ő kockázata az elhibázott kérdés, és a félreértett válasz is.
Krupp Skya
2020. június 25. 15:49
Már a zsírdisznók is liberálisok lettek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!