Viktor azt mondta, „addig maradsz, ameddig kibírod, nem fogunk mártírt csinálni belőled”

2020. május 19. 16:35

A történelem számos példával bizonyította, hogy egy rendszer, ami fölszámolja az erkölcsi alapjait, törvényszerűen elbukik.

2020. május 19. 16:35
Ángyán József
24.hu

Tényleg családi feszültséget okozott egy önnel készült 2014-es interjúnk?

Csak a címe: »Ángyán: A feleségem szerint negyvenéves Kádár-korszak jön«. Amikor megláttam, fogtam a fejem, hogy mit szól majd ehhez a párom. Nem akartam én politikai aktort csinálni belőle. Szerencsére megbocsátott, a kommenteken pedig jót nevettünk.

Tényszerű volt az a cím, hiszen a cikkben az Orbán-rendszer tartósságát firtatva ön így fogalmazott: »A feleségem például azt mondja, most ismét egy újabb olyan negyven év következik, mint a Kádár-korszak. De én optimistább vagyok. Nem működtethető a végtelenségig egy ilyen korrupt, velejéig romlott rendszer.« Azóta hat év telt el, s az Orbán-rendszer köszöni, virul.

No, mi a tanulság?

Mi lenne?

Az, hogy a végén általában a feleségemnek lesz igaza.

Elég sok van vissza az újra negyven évből.

Annyira azért talán nem lehet igaza a páromnak. A történelem számos példával bizonyította, hogy egy rendszer, ami fölszámolja az erkölcsi alapjait, törvényszerűen elbukik. A Római Birodalom, sőt, a kommunizmus is pont így múlt ki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 344 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. május 20. 12:43
Ritka tisztességes ember,a disznók nem tudták felfalni,pedig oda keveredett...
Krupp Skya
2020. május 20. 08:01
Ángyán bátyám ÁVH-t látván átállt.
states
2020. május 20. 06:33
A vidéki Magyarország Orbánra szavaz, és nem arra a komcsi-náci szövetségre, aminek a szekerét tolod, Ángyán. Egyébként azok közé a röhejes sértettek közé tartozol, akiknek nem jutott bársonyszék 2010 után, és de milyen jó, hogy nem jutott.
flesh ripper
2020. május 20. 03:16
Orbánnal mindenki jól járt. Még azok az akasztófavirágok is, akik gyalázzák. Alternatíva: Lopcsány, vagy Lopcsányné?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!