Pótolják a helyi iparűzési adóbevételeket a központi költségvetésből!

2020. április 19. 12:05

A kormányzat felelőssége lesz, ha az önkormányzatok fizetésképtelenné válnak.

2020. április 19. 12:05
Bősz Anett
MTI-OS

„A kormány eddig nem hogy pluszforrást nem biztosított az önkormányzatok számára a megnövekedett hatáskörökre, de még a gépjárműadót is elvonta a településektől, ami tovább rontja a települési vezetők esélyeit arra, hogy hatékonyan tegyenek a humánjárvány elleni védekezésért és a gazdasági-szociális károk enyhítéséért. Sok településen a helyi vállalkozók és magánszemélyek jóindulatán múlik, hogy a szociális ellátók, önkormányzatok milyen színvonalon tudják ellátni a rászorulókat és az idős, karanténban rekedt honfitársainkat. A magánalapítványok is csak egy ideig tudják ellátni a rászorulókat: idővel a válság mindenhová begyűrűzik majd, és azok is megszorulnak, akiknek most még van lehetőségük segíteni.

A Demokratikus Koalíció és a Liberálisok szerint a kormányzat felelőssége lesz, ha az önkormányzatok fizetésképtelenné válnak. Ezt haladéktalanul korrigálni kell. Pótolni kell a helyi iparűzési adóbevételek kiesését, a gépjárműadót pedig vissza kell adni az önkormányzatoknak. Igaz, hogy egy járvány idején minden kormány központosított döntéseket hoz, azonban hagyja dolgozni és támogatja azokat, akik segítséget nyújthatnak a bajbajutottaknak.

Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese, a Liberálisok elnöke”

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2020. április 21. 10:06
Anett mé' nem mész el dolgozni? Jönnek a migráncsok. A szádra ott égető szükség lenne...
marica61
2020. április 20. 10:59
bösz buta vagy
NTLLK
2020. április 20. 07:34
Bősz riasztóan ostoba.
Kala pál
2020. április 20. 05:42
A vásárhelyi maki már lépett a város ügyében, ez a virág kellett hát szagolják! https://www.promenad.hu/2020/04/17/vasarhelyi-fidesz-marki-zay-peter-a-vasarhelyiekkel-fizetteti-meg-a-jarvanyhelyzet-arat/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!