Kívül a Nagykörúton

2020. március 09. 10:33

Ők nem szoktak pártszékházat ostromolni, rendőrsorfalra lila füstbombát hajigálni.

2020. március 09. 10:33
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Egy elhivatott, csöndes közösség, amelynek tagjai Szabó Dezsővel vallják: „Minden magyar felelős minden magyarért.” A hat éve létrejött egyesület küldetési nyilatkozata így kezdődik: „A Magyar Patrióták Közössége” – merthogy róluk van szó – „a Haza értékeinek oltalmazására alakult meg, különös tekintettel kulturális, épített és népi örökségünkre, természeti kincseinkre és nemzeti értékeinkre.”

Különös társaság a mai zajos világban. Egy civil csapat, amely nem a gigafon és a kereplő hangerejében bízik. Patriótáék a figyelemfelhívás hagyományos módszerét használják. Amolyan muzeológusként szellemi ásatásokat – mélyszántásokat – végeznek, amelyek végén „tárlatbemutatót” tartanak az eredményekről. Ideológiájuk egyik, ha nem legfontosabb alappillére a nemzetromboló kommunizmus leleplezése. Három évtizeddel a rendszerváltozás után joggal gondolják, hogy a bolsevik típusú diktatúrák velünk élő hagyatékainak felszámolása nem tűrhet további halasztást. Hetzmann Róbert elnök azt mondja, ars poeticájukat az erdélyi Wass Alberttől kölcsönözték: „A nemzet élete a kultúrával azonos, nem a politikai történésekkel, melyek csak átfutnak fölötte, mint a szél. A kultúra és a nemzet azonossága az a mindeneken felülálló erő, mely ellen tehetetlenek a fegyverek, és mellyel szemben értelmüket vesztik a szögesdrótok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2020. március 09. 13:32
Na, csak nem előszednek pár dokumentumot a páncélszekrényekből :)))))))))) Nem ártana például a Legeurópaibb Bolsi Unokáról valami. Vagy a Körmös a Bauerről :))))
Belakiss
2020. március 09. 12:57
Helyes kis csoport. Bizonyára letolnak néhány nagyfröccsöt is, mint te, Pilhál...
h.kovacs
2020. március 09. 12:11
"rendőrsorfalra lila füstbombát hajigálni." ha orbán hugyosaira gondol, azok kockaköveket hajigáltak
vendelin
2020. március 09. 10:46
Sikerült 3 korszerűtlen kifejezést választani: patrióta, magyar, közösség. És éppen ez a választás teszi őket rokonszenvessé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!