Egy hét

2020. március 31. 06:39

Hirtelen a kormányzati lépéseket minden fórumon elgáncsolni akaró politikus, az álhíreket terjesztő újságíró lett a hős.

2020. március 31. 06:39
Sitkei Levente
Magyar Nemzet

„Ez a politikusi szemlélet nem egyedi persze. A brit baloldali Guardian se veszi észre, mit művel, amikor szerkesztőségi álláspontban írja le ugyanazt a borzasztó unalmas mantrát, hogy Orbán Viktor diktatúrát akar kiépíteni Magyarországon. A lap egy másik cikkében meg is említi, hogy a magyar miniszterelnök tíz éve küzd a civil társadalom leépítéséért, ha ez a tempó marad, akkor bizony emberöltőkben lehet majd mérni, mikorra lesz igazán diktatúra Magyarországon.

Persze a brit lap úgy véli, a vírussal kapcsolatos rémhírek terjesztése elleni hatósági fellépés nem más, mint egy újabb próbálkozás a kormánykritikus újságírók elhallgattatására, de feltehetően nem én voltam az egyetlen, aki megkapta legalább tíz forrásból, hogy le fogják zárni Budapestet. A kormánykritikus újságírók pedig az operatív törzs összes sajtótájékoztatóján ott ültek és kérdéseket tettek fel. A Guardian honlapján pedig nagyon szépen kirajzolódik, mennyire eltorzult a valóságérzékelés, hiszen a vezető hírek mindegyike a különböző országok szigorú intézkedéseit taglalja, a szörnyű adatokat sorolja, de az álláspont mégis egy beteges felvetésen alapszik, miszerint Magyarország miniszterelnöke kihasználja a vészhelyzetet és magához ragadja a hatalmat.

Franciaországban két hete lefújták az önkormányzati választások második fordulóját a veszélyhelyzet miatt, és 2016 óta rendkívüli állapot van érvényben a terrorizmus miatt, ezt félévente szorgalmasan meghosszabbítják. A brit lap mégis arról ír, hogy Magyarországon nem lesznek választások. Azt persze nem írja, hogy most nem is kellene tartani, és ki tudja, mi lesz 2022-ben. Hirtelen a kormányzati lépéseket minden fórumon elgáncsolni akaró politikus, az álhíreket terjesztő újságíró lett a hős. Az álhírgyáros nem »fake newst« szór szét a félelemben élő lakosság körében, hanem az Orbán-rezsimmel áll szemben szabadságharcosként, és igenis van olyan közösség, amely ebben a helyzetben félreteszi a józan eszét, a felelősségérzetét, és odaáll a rombolók mellé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2020. március 31. 09:45
Szegény tehetetlen, kétharmados kormány, aki eddig verte a nyálát a szabadságharcra, most meg nem tud mihez kezdeni, mert az a rettenetes (eddig lesajnált és tehetetlen) ellenzék gáncsolja. Döntsétek már el hogy melyik az igaz, mert így kurvára átlátszó ez a hazudozás. Felelős kormány ugye. 10 év rombolás után ne akarjátok bemesélni hogy ha az egészségügy ne adj isten nem tud megküzdeni a járvánnyal akkor az az ellenzék hibája. Szerencsére megújult az egészségügy, van hova menni a betegeknek, elment erre 330 milliárd forint az elmúlt években: Puskás Ferenc Kórház, Budapest Groupama Kórház, Budapest Sóstói Kórház, Székesfehérvár Haladás Kórház, Szombathely Dorozsmai úti Kórház, Szeged és így tovább. Na, menjetek be szépen oda meggyógyulni, nektek építették... https://blog.atlatszo.hu/2020/03/korhazak-helyett-a-stadionokkal-buszkelkedett-a-kormanyparti-memgyar/
balbako_
2020. március 31. 07:02
Akkor most már nyugodtan fel lehet lépni az álhír, rémhír terjesztőkkel szemben a törvény teljes szigorával. Így is úgy is nyivákolnak ezért legalább legyen foganatja!
cutcopy
2020. március 31. 06:55
"szerkesztőségi álláspontban írja le ugyanazt a borzasztó unalmas mantrát, hogy Orbán Viktor diktatúrát akar kiépíteni Magyarországon" Mivel alapvetően külföldről támadják hazánkat, amire az ellenzék csak rácsatlakozik..
ökobetyár
2020. március 31. 06:52
Nemcsak a Guardian, DIE ZEIT, a DER SPIEGEL... mindenki szembe jön az autósztrádán...OPeBaSzö
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!