Simicska Lajos hosszú árnyéka

2020. február 07. 17:36

Látszólag minden egy telefonos interjúval kezdődött, amit Simicska Lajossal készítettek 2015. február 6-án.

2020. február 07. 17:36
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Mérce

„Ha van tehát hosszabb távon is érvényes tapasztalata a G-napot övező, felbolydult időszaknak, az az illúziókról szól, és arról, hova is kerülnek, ha végleg búcsúznak tőlünk. Az illúzióról, amit 2015-ben itthon még sokan gondoltak, hogy elég két milliárdos hatalmi harca ahhoz, hogy itthon helyreálljon a demokrácia.

A valódi konfliktus, mint azóta a rabszolgatörvény-ellenes tüntetések során ki is derült, nem itt rejlik, és hiába vadászik az ellenzék a mitikus »mérsékelt fideszesre« is. A valódi konfliktus ugyanis továbbra is a rendszer javait kitermelő többség, és az azt bármilyen lényegi ellenszolgáltatás nélkül lefölöző, uralkodó kisebbség között feszül.

És bár a kontúrok ma már élesebbek, mint akkor, ez az eljövendő években csak egyre világosabbá fog válni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2020. február 09. 15:07
Mészáros Lőrinc nem politikus alkat. És becsületes ember. Nincs politikai ambíciója. Hazug inszinuáció már a lehetőség emlegetése is.
BossN
2020. február 09. 07:33
Gyenge cikk, izzadságszagú újságíró. A moslékellenzéknek semmi sem megy.
Bátya62
2020. február 08. 20:57
Olvasva a Simicska visszaemlékezéseket, egy párhuzamot véltem felfedezni. Gyurcsány és Simicska. A meggazdagodottnak nem elég vagyonának élvezése, politikai hatalomátvételre vágyódik. Elvtársainak hátán kapaszkodva, azokat eltaposva. Gyurcsánynak sikerült, láthatjuk a szomorú következményeket. Simicskát sikerült félreállítani... Vajon Lőrinc testvér meddig mehet el?
puszika
2020. február 08. 15:19
Kisfiam! A G már csak és kizárólag rátok vonatkozik! A felmelegítés mint más sem,ez sem sikerült. Ügy/e/ fogyás van!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!