Politikai pletykák

2020. február 19. 12:47

Washingtonban néhány tisztviselő már látja, hogy Orbán orosz fogságban van: az ország függetlenségét függesztette fel Moszkvában.

2020. február 19. 12:47
Charles Gati
Népszava

„Az első washingtoni pletykának magyar vonatkozása is van: David Cornstein nagykövet állítólag hamarosan elhagyja állomáshelyét – talán tavasszal, talán a nyár elején –, és visszaköltözik New Yorkba. Trump elnöknek pénzre van szüksége, nagyon sok pénzre a novemberi választás finanszírozására, Cornstein pedig segíteni akar neki. Az izraeli nagykövetségre pályázik. Eddig se tartózkodott gyakran Budapesten, távozása után pedig hivatalosan is újra egy profi »második ember« venné át a diplomáciai stafétabotot legalább egy évre. Ez a jó hír.

A rossz hír az, hogy Cornstein romokat hagy maga után. Ilyen tájékozatlan nagykövete Amerikának csak a 30-as években volt. Az akkori nagykövet, John Montgomery Horthynak udvarolt, aki a naiv nagykövet jóindulatát azzal hálálta meg, hogy 1941-ben hadat üzent Amerikának. Cornstein se ért el semmit. A Central European Universityt Orbán kirúgta az országból, amerikai fegyvereket nem vásárolt. Az ukrán oktatási reformot nem veszi figyelembe, továbbra is akadályozza a NATO-Ukrajna tárgyalásokat. Sőt, ő is hadat üzent az USA-nak. Mivel a lakosság fele itt többé-kevésbé liberális nézeteket vall, és Orbán szerint a liberális nem más, mint egy diplomás kommunista, Orbán most Amerika egyik felével hadakozik. Arról nem is beszélve, hogy a 90-es években ő maga is elkötelezett liberális volt, a Liberális Internacionálé egyik vezetője, tehát diplomás komcsi.

Itt, Washingtonban néhány tisztviselő már látja, hogy Orbán orosz fogságban van. Az ország függetlenségét függesztette fel Moszkvában, nem a Fidesz tagságát Brüsszelben. Legutóbbi washingtoni útján az amerikai külügyminiszter már nem is fogadta Szijjártó Pétert.”

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. február 20. 14:12
"Sőt, ő is hadat üzent az USA-nak. Mivel a lakosság fele itt többé-kevésbé liberális nézeteket vall, és Orbán szerint a liberális nem más, mint egy diplomás kommunista, Orbán most Amerika egyik felével hadakozik." Ez szép volt. Te hülye barom.
Kvasztics Fedor
2020. február 20. 09:50
Charles Gati jövendölése 2011-ből: https://hvg.hu/itthon/20120111_charles_gati_orban Nem jött be az akkori elképzelés, most már az ötödik pontban reménykednek.
Coccothraustes
2020. február 20. 07:23
Sorospropaganda.
Bátya62
2020. február 20. 04:42
https://24.hu/belfold/2012/01/12/charles-gati-variacioi-orban-bukasara/ De ki, vagy mi tartja életbe Gáti Orbánfóbiáját?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!