Ki vállalja a felelősséget a nyomtalanul elpárolgó milliárdokért?

2020. február 14. 21:36

Elfogadhatatlan, hogy közpénzek tízmilliárdjai felett egy köztörvényes bűnöző bábáskodott.

2020. február 14. 21:36
Szabadai Viktor
Liberálisok.hu

„Tisztelt Szijjártó Péter!
Tisztelt Miniszter Úr!

A 2017-es magyarországi vizes vb immár második hónapja nemzetközi körözés alatt álló gazdasági vezetőjével kapcsolatban fordulok Önhöz, mint a verseny szervezőbizottságának tagjához.

A magyar adófizetők nevében szeretném megtudni, hogy mikor találkozott és egyeztetett utoljára Balogh Sándorral? Mikor és hogyan értesült róla, hogy törvénysértés és bűncselekmény gyanúja merült fel Baloghgal szemben? Mint a világverseny szervező bizottságának tagja, milyen utasításokat adott írásban vagy szóban a gazdasági vezetőnek? Folytattak-e rendszeresen vagy alkalmanként egyeztetéseket a vb szervezésével kapcsolatban? Felmerültek-e ezeken a megbeszéléseken a világverseny szervezésével kapcsolatos anyagi vagy egyéb törvényességi problémák?

A vizes vb-t az eredeti tervekhez képest több mint ötszörös áron bonyolították le, és még a verseny után is százmilliókkal drágult a projekt. Hogyan fordulhatott ez elő? Ki vállalja a felelősséget a nyomtalanul elpárolgó milliárdokért? Ki vagy kik bízták meg Balogh Sándort az állami sportesemény gazdasági vezetésével, és ki vállal felelősséget azokért a bűncselekményekért, amiért körözést adtak ki ellene? Mennyi kifizetetlen számla maradt a vizes vb megrendezése után? Mennyivel károsította meg Balogh a magyar adófizetőket pontosan?

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy közpénzek tízmilliárdjai felett egy köztörvényes bűnöző bábáskodott. Elvárjuk, hogy a szervező bizottság tagjai felelősséget vállaljanak közvetlen munkatársuk tetteiért, és teljes körű tájékoztatást adjanak a botrányos vb-rendezésért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2020. február 17. 00:54
Fúúú, mekkorát lopthattak, ha mégis megépült? Mellesleg megjegyzem, itt vidéken a cigányok beszélnek állandóan lopásról. Kb. a harmadik mondatnál elhangzik. Nincs itt kérem semmi szegregáció.... a nemcigányok már teljesen átvették az egyszeri romák szava-, eszejárást.
atila68
2020. február 16. 16:09
Én úgy tudom az utolsó liberális Bősz Anett volt, de ő már Vadai Ágnessel játszik torpedót a parlamenti ülésteremben. Viszont tudomásom szerint lekapcsolta a villanyt, és kihúzta a kávéfőzőt. Szóval ez ki ez?
Pierre
2020. február 16. 14:42
minden idok magasan legdragabb vizesvebeje. Vilagcsucs a maga nemeben.
akiaki
2020. február 16. 10:46
faszkalap szabadadai! én vállalom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!