A Fidesz neoliberális politikát folytat

2019. július 29. 22:17

Adócsökkentés a gazdagoknak, vagy alapjövedelem mindenkinek. Tessék választani!

2019. július 29. 22:17
Tordai Bence
Tordai Bence
Facebook

„Azt mondja Orbán: »El kell vetni a munka nélküli alapjövedelem európai szintre emelt gondolatát. Nincs szükségünk erre az új szocializmusra. Helyette munkahelyek kellenek, és adócsökkentést kell mindenhol végrehajtani.«

Valóban ezt kellene tenni, ha a gazdagoknak és a nagyvállalatoknak kedvező, neoliberális politikát akarnánk csinálni, ahogy a Fidesz teszi.

A Párbeszéd zöld baloldali pártként viszont azt mondja, a szegényeket és a középosztályt, a 99%-ot kell támogatni az 1% helyett. Azt mondjuk, hogy a létbiztonság mindenkinek jár, ezért igenis be kell vezetni a feltétel nélküli alapjövedelmet – ebben egyébként a magyarok háromnegyede egyetért velünk.

És azt mondjuk, hogy az egészségügy, az oktatás, a kutatás, a kultúra, a nyugdíjak, a környezetvédelem és az alapjövedelem finanszírozására nem csökkenteni, hanem emelni kell az óriáscégek, a környezetszennyező tevékenységek és a –fideszes oligarchaként meggazdagodott – milliárdosok adóját.

Adócsökkentés a gazdagoknak, vagy alapjövedelem mindenkinek: ez tényleg egy eldöntendő kérdés. Tessék választani!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noge
2019. július 30. 16:52
Nyílván való, hogy nem titeket választ többség, Bencus. Ti egy mérhetetlen parazita párt vagytok.
balbako_
2019. július 30. 15:47
Amikor egy halom buta, unintelligens, barom beleugathatna a gazdaságba, akkor annak a gazdaságnak vége. (Volt ilyen, amikor lumpen prolik vezették az országot, suszterek a gyárakat)
gutyanj
2019. július 30. 13:43
Tessék választani! Vérvétel Tordai Bencétől hónaljból ácskapoccsal vagy nyaki verőérből baltával. F@sz!
atila68
2019. július 30. 13:20
CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!