El kell engedni a „jó homo” imázst, és „veszélyes buzikká” kell válni

2019. július 11. 10:55

Nagyobb politikai teret tudunk ilyen formán teremteni magunknak és más marginalizált csoportoknak.

2019. július 11. 10:55
Lehotai Orsolya
Mérce

„Az, hogy az úgynevezett kormányzati kipécézés előtti elképzelt biztonságérzet egyáltalán számon kérhető, pontosan néhányak privilegizált helyzetéből ered. A romák és a szegények mindig is ki voltak pécézve, nincs meghúzható előtte-utána idővonal, ahogy a nemkonform melegek esetében sincs.

Az előző kormányok alatt is volt mindent átható homofóbia a színes-szagos karkötők és buborékfújók sorában. És egyáltalán milyen áron szeretnénk, ha békében hagynának minket? Ha majd nem tiltakozunk a HIV-vel és szerrel élők stigmatizációja ellen, sőt, meg is próbáljuk levenni a hazai LMBT-agendáról, mert az nem kényelmes és szerethető téma? Szivárványba csavart fejpénzért megéri mosolygósan lenyelni azt, ha az állami pénzekből finanszírozott csatorna disznófejű nagyurai terpeszkedve földbe döngölik a nem megfelelően konform homoszexuálisokat?

A nagykövetségeknek való örömujjongás szintén visszás, mert ezek az intézmények nagyon is stratégikusan szólalnak meg a hazai LMBT-közösség úgynevezett érdekében. A melegházasság nyújtotta egyenjogúságért alkalmanként felszólalnak, a röszkei határon lévő konténerekbe zárt emberekről annál inkább hallgatnak, hiszen akkor a saját kormányaik kirekesztő politikáit sem tudnák elhallgatni.

Ahogy az egyik szervező mondta, »minél inkább nyomnak minket, annál hangosabbak leszünk!« – csak sajnos ez buborékfújással és diplomatikusan udvarias körömrágásokkal nem fog menni.

El kell engedni a »jó homo« imázst és »veszélyes buzikká« kell válni halálosan komoly iróniával és humorérzékkel. Ha leköpnek, és ha kinevetnek, akkor is nagyobb politikai teret tudunk ilyen formán teremteni magunknak és más marginalizált csoportoknak, mint ha fület és farkat behúzva várunk a messiásra a nagykövetségek zászlói és a vállalati logókkal teletűzdelt kamionok árnyékában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2019. július 12. 18:41
Jájjjj, ez lassan kötelező lesz :))))
nyugalom
2019. július 12. 13:43
Nekünk is jogunk van utálni benneteket! Nem kicsit! Erőszakos kisebbség diktatúrája!
kaltran
2019. július 12. 09:15
A cikk hír- és lényeglátó értéke közel nulla, viszont megfogalmazásbéli „mikroadományai” a csúnya többség irányába, röntgen pontosságával mutatják ki, hol van a hölgy és támogatói agyában, lelkében a törés. Azt írja az eredeti változatban: „,…transzformatív változásokat szeretnénk elérni… Mások vagyunk, és éppen ezért követelünk radikális egyenlőséget.” A kijelentés logikája alapvetően téves, amennyiben a normális logika szerint vizsgáljuk, ugyanis ha valaki, valami „más”, mégis hogyan követelhet egyenlőséget, ráadásul rögtön radikálisat. Amúgy is, a radikális jelzővel megfejelt egyenlőség már önmagában véve is büdös. Ilyesféle viselkedése és világlátása már volt egy csapatnak, úgy hívták őket: Lenin-fiúk (1919-ben), és úgy követelték a radikális egyenlőséget, hogy kéjjel irtották ki a nem másokat. A „transzformatív” jelző nekem egy sci-fit juttat az eszembe, amikor is a Földet megszálló idegen lények a Föld számukra kedvező terraformásáról, döntött, hasonlóképpen transzformatív módon. Nem volt jó nekik ahogy van, hát átalakították volna békamocsárrá, mit ahogy Orsi is szeretné. A disznófejű nagyurak emlegetéséről nekem az jut eszembe, hogy Orsika bár nem disznófejű, ám rendkívüli mértékben randa, semmi arcú, egyből megmagyarázza agybéli zavara kompenzálási együtthatóját. A „jó homo” imázs helyetti „veszélyes buzikká” válás projectje bizony bizony, jó „humorral” erősít rá a Lenin-fiúk világlátásának tárgysorba emelésére.
catalina9
2019. július 12. 06:53
El kell engedni a „jó homo” imázst, és „veszélyes buzikká” kell válni" így aztán végre kiderül, hogy a mosolygó aranyhalak valójában vicsorgó piranhák..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!