Végső soron jó, ha Donald Trump egyre nyíltabban lesz rasszista

2019. július 30. 09:31

A négy színesbőrű politikusnő megtámadása hasznos lehet, mert megszűnik a menekülőút a felelősség alól.

2019. július 30. 09:31
Kerner Zsolt
Kerner Zsolt
24.hu

„Ez azért érdekes, mert a bevándorlás kezelésében lehet konszenzust találni, még a nagyon megosztott amerikai vagy magyar törvényhozásokban is. A legtöbb magyar párt egyetért a kormánnyal abban, hogy szigorítani kell a bevándorlást, ahogy a republikánusok nagy része is azt gondolja, hogy szükség van bevándorlásra, csak szabályozva.

De Donald Trump nemrég átlépett egy határt. A 2018-as félidei választás kifejezetten fontos volt a demokratáknak. Rengeteg fiatal és progresszív képviselő került be a képviselőházba, közéjük tartozik az a négy nő is, akiknek változatos etnikai és kulturális hátterük van, de hasonlóan progresszívek. Közülük még az amerikaiak is csak leginkább Alexandria Ocasio-Cortezt és az első muszlim képviselőnőt, Ilhan Omart ismerhetik.

Amikor Donald arról tweetelt, hogy a négy színesbőrű nő menjen haza a saját országába és inkább ott tegyen rendet, komoly határokat lépett át. És nem csak a rasszizmus miatt. Nem is az számít, hogy a négyből hárman az Egyesült Államokban születtek, a negyedik pedig tízévesen került Amerikába, menekültként. Inkább arról van szó, hogy az állampolgárság a modern demokráciák egyik legfontosabb vívmánya, és az az alapelve, hogy aki megszerezte, teljes jogú tagja a társadalomnak. Nem az számít, hol született, milyen színű, milyen vallású, hanem az, hogy állampolgár, így ugyanolyan jogokat élvez, mint akinek az ősei a Mayflowerrel mentek Amerikába, vagy puhított hús felett a nyeregben a Kárpát-medencébe.

Mivel az állampolgárság pragmatikus ügy, csak akkor lehet tiszteletben tartani, ha a bevándorlás kérdését is pragmatikus ügyként kezeljük. Ennek viszont vége, és Európa után az Egyesült Államokban is egyre nyíltabban kezd arról folyni a vita, hogyan álljanak hozzá a más bőrszínű és vallású amerikaiakhoz. Ez végső soron hasznos is lehet, mert a sok fedőkifejezés és kerülgetés alatt a vita eddig is erről szólt, csak mindig volt menekülőút a felelősség elől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RollsRoyce
2019. július 31. 11:31
Anyád Kerner már puhított húsra ült a pusztában mannára várva.
NewHorizon
2019. július 31. 07:07
Nem fogom nagyon fárasztani magam megcáfolni ezt az - átlagos mínőség alatt álló - írományt, mivel egyoldalú, tényekben hiányos és rágalmazó, ami a nálad jóval tájékozottabb olvasóknak teljesen nyilvánvaló. De itt egy cikk, ami tényekre alapszik. A négy nagyszájú nőszemély közül, például Rashida Tlaib jó nagyot hazudott és apja címét adta meg, hogy megszerezhesse képviselői állasát - amit saját apja tudatott a helyi Detroit újsággal (indokolván, hogy nem ilyenre nevelte). Azaz már csalással kezdte és több mint valószínű, hogy jövőre ki fog bukni, már csak azért is, mert a fekete szavazók, teljesítmény hiányában, nem találják megfelelőnek . Gateway Pundit, 2019. július 30. https://www.thegatewaypundit.com/2019/07/daughter-of-the-year-rashida-tlaibs-father-said-she-lied-about-her-address-listed-her-fathers-home-in-detroit-as-home-address-and-did-not-even-tell-him/ A legjobb vicc azért az, hogy 2015-ben Tlaib a következőket írta egy Twitter üzenetében Trumpról: “Deportálni kell ezt a segglyukat.” https://www.thegatewaypundit.com/2019/07/hypocrite-squad-member-rashida-tlaib-called-for-donald-trump-to-be-deported-in-2015/ Mindeközben kedves, elhamarkodottan és elfogultan ítélkező Kerner Zsolt, te csak csattogtasd a (mű)fogaidat mint akit a hideg ráz, mert Trump ezeket az unalomig “rasszistázó” de dolgozni azt aztán nem akaró nőket - valamint a hozzád hasonlókat - lerázza, mint kutya a bolhát.
puszika
2019. július 30. 19:28
Ne légy már ennyire tökfej fiam! Erre Trump meg az a amerikaiak illetékesek nem mi! Már váltókezelőnek sem vagy jó!!!
barany
2019. július 30. 17:49
Trumpról sok "csúnyát" lehet mondani, rossz modort, múltbeli nőügyeket, stb., de azt nem, hogy rasszista volna. Trump az amerikai "kisember" érdekében politizál, bőrszíntől függetlenül. Persze a sok hazug rágalomba a rasszista is belefér. De ezzel aligha tudják megbuktatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!