Megint cirkuszolnak Ahmed H. ügyében

2019. július 03. 14:41

Migránsok több százezres nagyságrendben indítanak pert a Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal ellen.

2019. július 03. 14:41
ifj. Lomnici Zoltán
Magyar Nemzet

„Meg kell említeni, hogy migránsok több százezres nagyságrendben indítanak pert a Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, illetve a német állam ellen, amiért lassú a menedékkérelmük elbírálása, illetve hogy kiegészítő védelmüket teljes értékű menekültstátusra cseréljék. Egyre nagyobb számban azok a szíriai migránsok is perelnek, akik családegyesítést követelnek.

Az Amnestyt legújabban az zavarja, hogy Ahmed H.-t nem engedik vissza a családjához. Kezdeményezésük félrevezető módon azt tartalmazza, hogy a magyar kormány Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével évek óta idegengyűlölő propagandakampányt folytat – mintha ez lenne a kitoloncolás egyik fő akadálya –, mostani petíciójuk pedig azt a hamis látszatot kelti, hogy hazánk szándékosan visszatartja az elítélt bűnözőt. A valóság ezzel szemben az, hogy Ahmed H. ciprusi állampolgár, és bár Magyarország megkereste a szigetországot, sőt Németországot is, ahol családtagjai élnek a férfinak, ám ezen országok eddig nem voltak hajlandók befogadni őt. És valóban, a férfi korábban Cipruson élt családjával, a helyi hatóságok magatartása így kevésbé indokolható (ráadásul európai uniós tagállamról van szó), a magyar külügy értékelése alapján ugyanúgy biztonságos országnak számít, mint például Németország, ahol aligha sérülnének Ahmed H. alapvető emberi jogai.

Tény, hogy az igazságszolgáltatásra gyakorolt külső és belső nyomásgyakorlási kísérletek ellenére a bíróság megállapította, hogy terrorcselekmény történt, ezért pedig öt év szabadságvesztésre ítélték Ahmed H-t. Az szintén tény, hogy az elítélt terroristáért a korábbi büntetőeljárást határozatban elítélő nyugat-európai országok sem kapkodnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2019. július 04. 08:51
https://coub.com/view/1ly7bq
Palepoli
2019. július 03. 22:00
Most már itt az ideje annak, hogy aktívan fellépjünk az úgynevezett jogvédő mozgalommal szemben. Az úgynevezett jogvédők abszurd módon a bűnözők nem létező jogait védik, hogy a bűnözők minél nagyobb hasznot húzhassanak a törvénysértéseikből.
írmag
2019. július 03. 21:54
A törvényeknek és a támadhatatlan bírósági döntéseknek érvényt kell szerezni, vagy hagyjuk abba a polgári társadalom játékát.
3M..
2019. július 03. 20:37
Biztos hogy Lomnici Zoltánnak ezt kellett mondania? Biztos hogy nem mondta félre? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!