Az Amnestyt zavarja, hogy Ahmed H.-t nem engedik a családjához

2019. július 03. 11:26

Sem Németország, sem Ciprus eddig nem volt hajlandó befogadni őt.

2019. július 03. 11:26
ifj. Lomnici Zoltán
Magyar Nemzet

„Az Amnestyt legújabban az zavarja, hogy Ahmed H.-t nem engedik vissza a családjához. Kezdeményezésük félrevezető módon azt tartalmazza, hogy a magyar kormány Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével évek óta idegengyűlölő propagandakampányt folytat – mintha ez lenne a kitoloncolás egyik fő akadálya –, mostani petíciójuk pedig azt a hamis látszatot kelti, hogy hazánk szándékosan visszatartja az elítélt bűnözőt. A valóság ezzel szemben az, hogy Ahmed H. ciprusi állampolgár, és bár Magyarország megkereste a szigetországot, sőt Németországot is, ahol családtagjai élnek a férfinak, ám ezen országok eddig nem voltak hajlandók befogadni őt.

És valóban, a férfi korábban Cipruson élt családjával, a helyi hatóságok magatartása így kevésbé indokolható (ráadásul európai uniós tagállamról van szó), a magyar külügy értékelése alapján ugyanúgy biztonságos országnak számít, mint például Németország, ahol aligha sérülnének Ahmed H. alapvető emberi jogai.

Tény, hogy az igazságszolgáltatásra gyakorolt külső és belső nyomásgyakorlási kísérletek ellenére a bíróság megállapította, hogy terrorcselekmény történt, ezért pedig öt év szabadságvesztésre ítélték Ahmed H-t. Az szintén tény, hogy az elítélt terroristáért a korábbi büntetőeljárást határozatban elítélő nyugat-európai országok sem kapkodnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2019. július 04. 09:31
Ha csak meglátom a magyar fő-amnestys P.M. orcáját, már kinyílik a bökő a zsebemben.
Esvány
2019. július 03. 19:24
"Ahmed H.-t nem engedik vissza a családjához. " 1. Már hogyne engednék. Csak nem kell senkinek. 2. Mi az, hogy "vissza"? Már nincs ott a családja (Cipruson). 3. Ha annyira vágyott a családja után, miért jött a Magyar határt megtámadni? Ciprusi állampolgárként repülővel is mehetett volna Németországba. 4. Az Amnesty International miért mindig a terroristák, bűnözők, aberráltak "jogaiért" áll ki? A tisztességes, dolgozó emberekért, különösen a magyarokért meg soha...
hogymikvannak
2019. július 03. 16:52
szóljon már valaki ennek a cöf komiszárnak, hogy FIDESZ kormány van. ha eddig nem tudták eltakarítani innen, monnyanak le. bár még az is kinéz ebből a bandából, hogy direkt itt tartják, fél évente leporolják, hogy migráncsozni lehessen vele. is.
lazio154
2019. július 03. 16:11
Csak azt kérdezném az ífj. Lomnici úrtól: Hol szerezte az alkotmányjogászi minősítését? Tudtommal már alkotmány sincs, nem-e kellene ezt átnevezni alaptörvényi diplomának? De tovább menve: miért van az 5. kerületben alkotmány út? Miért nem lehet alaptörvény útnak átnevezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!