Különbség

2019. május 14. 08:11

Fontos különbség az unió távozó vezetése és miközöttünk, hogy nekünk vannak terveink, stratégiánk és versenyképességi programunk, továbbá célunk is.

2019. május 14. 08:11
Nagy Ottó
Magyar Hírlap

„Schanda Tamás tegnap beszélt arról is, hiányzik az unió jövőképe és stratégiája, az EU jelenleg éppen a kifutó szériát képviselő irányítása nem tudja, mi is legyen. Persze Junckernek könnyű, ő november elsején nulla óra nulla perckor akkor is távozik, ha bentmaradáspárti brit ejtőernyősök potyognak is az égből. És a kifutó széria többi tagjának is mindegy, nekünk azonban nem. Fontos különbség az unió távozó vezetése és miközöttünk, hogy nekünk vannak terveink, stratégiánk és versenyképességi programunk, továbbá célunk is, hogy 2030-ig az unió öt legsikeresebb országa közé kerüljünk. Ezért fontos, hogy a Morgan Stanley elemzői tegnap megállapították: gazdaságunk a vártnál ellenállóbb az euróövezet lassulásával szemben. És ez az ellenállás nem véletlen, gondoljunk a tavalyi kimagasló GDP-eredményünkre és az idei előrejelzésekre, amelyeket folyamatosan javítgatnak a szkeptikusok.

A másik különbség, hogy mi nemcsak számokban, hanem emberekben, nemzetben és – bármennyire fáj is ez a baloldalnak és a brüsszelitáknak – unióban is gondolkodunk. Mert a távozó és az uniós tisztségekhez ragaszkodó és azokért kézzel-lábbal kepesztő, tehetségtelen, megalkuvó és támogatottság nélküli megélhetési politikusokkal ellentétben mi nem vagyunk se megélhetési ország, se megélhetési tagállam.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!