Lovagok, udvari bolondok és tömegmészárlás

2019. április 07. 09:18

A christchurch-i, a pittsburgh-i vagy éppen a tatárszentgyörgyi gyilkosok tetteit jobboldali részről hallgatás fogadja. Olyan vallási felekezethez vagy kisebbséghez tartozó embereket öltek halomra, akiket ideológiai indíttatásból amúgy sem kedvelnek.

2019. április 07. 09:18
Szegőfi Ákos
Népszava

„A christchurch-i, a pittsburgh-i vagy éppen a tatárszentgyörgyi gyilkosok tetteit jobboldali részről hallgatás fogadja. Olyan vallási felekezethez vagy kisebbséghez tartozó embereket öltek halomra, akiket ideológiai indíttatásból amúgy sem kedvelnek. A merénylet után néhány nappal személytelen, a (nagybetűs) Erőszakot elítélő részvétnyilvánításokat tesznek közzé, miközben lázas működésbe kezd az immunrendszer, hogy olyan magyarázatot kreáljon, amiben a jobboldalnak nem jut semmi felelősség. Kedvelt módszer az összeesküvés-elméletek, a »gyanús körülmények« hangsúlyozása. 

Az ezt hangoztatók szerint a támadás nem is azon ártatlanok ellen irányult, akiktől kegyetlen és értelmetlen módon elrabolták az életüket, hanem a jobboldal ellen folytatott titkosszolgálati-idegenhatalmi akcióról beszélnek. E módszer alkalmazásához hőpajzs-vastagságú arcbőr szükségeltetik. Ennek hiányában gyakran fordulnak egy másik, jóval divatosabb módszerhez: az elkövető(k) feltételezett elmebajára való hivatkozáshoz.

(...)

A társadalomtudományok kezdetben általában abból indultak ki, hogy nemzetiszocializmus és a fehér felsőbbrendűség tanait maguknak valló emberek betegek. Narcisztikus személyiségtorzulásuk van, ami visszavezethető valamilyen freudi értelemben vett megoldatlan gyermekkori komplexusra. Ez a megközelítés fenntarthatatlannak bizonyult: a társadalomban nem élnek akkora számban személyiségzavarban szenvedő egyének, hogy magyarázni tudjuk velük a nácizmushoz mérhető tömegmozgalmakat. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
héttörpe
2019. április 08. 17:28
pittsburghben mi vót áki?
atila68
2019. április 08. 17:16
"A 35 éves áldozatot mellkason szúrták, míg a 27 éves ismerősét a hátán szúrták meg. Megkeresésünkre a szászországi tartományi kapitányság megerősítette, hogy mindkét áldozat magyar állampolgár, azonban Németországban van bejelentett lakcímük, és ott is dolgoznak. A támadókkal kapcsolatban egyelőre semmit nem tudtak mondani, mivel még mindig nem sikerült őket azonosítani. A két férfit egy ismeretlen csoport tagjai támadták meg. Először szóváltásba keveredtek a Stuttgarter Alle-n, ami a tér bevásárlóközpontjáig elhúzódó verekedésbe csapott át. Itt került elő a kés a rendőrségi szóvivő szerint. A támadás indítékáról és az elkövetők nemzetiségéről nem adott ki semmi információt a rendőrség, a nyomozás érdekeire hivatkozva. Egyelőre azt sem árulták el, hogy megtalálták-e a kést. A rendőrség szemtanúkat keres, mivel az első adatok szerint a támadás iszonyatos hangerővel járt, bíznak abban, hogy a környező lakóházakból valaki látott valamit. "
balbako_
2019. április 08. 16:24
Ez egyszerűen nem igaz! Minden jobboldali médium beszámolt ezekről igaz nem csámcsogtak rajta hetekig. Viszont a migránsbűnökről a ballib oldal egyáltalán nem tudósít.
Esvány
2019. április 08. 07:43
"a tatárszentgyörgyi gyilkosok tetteit jobboldali részről hallgatás fogadja" Ebből is látszik, hogy semmi közünk hozzá. Bármennyire is erőlködtök, az áldozatok kiválasztásából és az elkövetés módjából első perctől nyilvánvaló volt, hogy az ún. cigánygyilkosságok nem rasszista (értsd: nem cigánygyűlölő) indíttatású bűncselekmények. Konkrétan a tatárszentgyörgyi esetnél bizonyos gyanús körülmények is felmerültek. Például amíg hajnalban, a bűneset után frissen esett hó tetején találtak töltényhüvelyeket. Ez abszurdum! A Magyar Nemzet helyszíni riportja szerint a házból kifelé is voltak lövésnyomok a környező fákon. Mihácsi Viktória pedig ezt nyilatkozta: "Amikor Tatárszentgyörgyön lefüleltük a rendőröket, akkor fordult a kocka. Azóta veszélyben érzem az életem. Amikor az ötéves gyermeket meggyilkolták, nekem jelentette a rendőr, hogy kétszázas szög ment Robika fejébe. Az ottani szemtanúk azt mondták: úgy ki volt nyílva a feje, mint a tubarózsa. Akkor döntöttem el, hogy sem a székem, sem a párt, sem a politika, sem pedig az egész misszió, amit elképzeltem magamnak, nem ér annyit, hogy ezt szó nélkül hagyjuk. Siker volt! Ráadásul a gyilkossági ügyekben kinyomoztak titkosszolgálati érintettséget is, létrejött – SZDSZ-es vezetéssel – az ad hoc bizottság, amelyik a titkosszolgálat érintettségét vizsgálta. Az érintettség feltárásának bizonyítékait nyolcvan évre titkosították, vagyis ezzel a döntéssel gyilkossági bizonyítékokat minősítettek államtitokká."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!