A behódolás megkezdődött

2019. március 07. 15:54

Legalább mi itt Közép-Európában legyünk észnél!

2019. március 07. 15:54
Vizvári Soma
Figyelő

„Ha már egy kereszténydemokrata sem ragaszkodik hozzá, hogy országának keresztény vezetője legyen, akkor ki? Brinkhaus ezzel nemcsak a kereszténységet tette újra kínpadra (ez a folyamat már amúgy is régóta tart), hanem az érzékelhető valóságot is ködketrecbe zárta az őshonos európai ember számára. Nemsokára már nemcsak a vallásokat, vagy a nemeket lesz lehetetlen megkülönböztetni egymástól, még a jobb és a bal karunkat is össze fogjuk keverni. Egy ideig. Amíg fel nem vesszük a »béke vallását«, ami olyan új támpontokat szolgáltat majd nekünk, amelyek között lehetséges élni. Igaz, hogy nem lesz benne olyan jó nekünk, mint a keresztény-humanista kultúrában volt, de legalább nem fogunk zavarodottan és émelyegve, a falat tapogatva támolyogni.

De csak van még más választásunk: legalább mi itt Közép-Európában legyünk észnél! Például ha kereszténydemokratának tartjuk magunkat, mondjuk ki eztán is nyugodtan: mi azért olyan vezetőnek örülnénk, aki a zsidó-keresztény és az antik római-görög kultúrkör természetes képviselője. Ezt kár lenne elvárni egy muszlim politikustól, ő se szívesen vállalná a természetétől idegen feladatot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. március 08. 13:10
A zsidó nélküli keresztény.
KannibálTatárÚr
2019. március 07. 23:54
..."mi azért olyan vezetőnek örülnénk, aki a zsidó-keresztény... kultúrkör természetes képviselője." A zsidó legalább annyira ellensége a kereszténynek, mint a muzulmán. Ha már választani kell, akkor tényleg inkább a muzulmánt.
zakar zoltán béla
2019. március 07. 19:00
Brinkhaus egy rakás kappandomb!
Lion
2019. március 07. 17:55
Egyrészt behódolás, másrészt érzékenyítés. A németek vezetőknek agyára ment a jólét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!