Orbán játékában Orbán fog nyerni

2019. február 01. 14:38

Szomorúan látjuk, hogy a régi baloldal jelöltjeinek irreális ígéretekből álló licitje nyomorult vádaskodásba torkollott.

2019. február 01. 14:38
Sétáló Budapest
Sétáló Budapest

„Szomorúan látjuk, hogy a régi baloldal jelöltjeinek irreális ígéretekből álló licitje nyomorult vádaskodásba torkollott.

Karácsony Gergelyt kollaborálással vádolni, azért mert együtt szeretne dolgozni Vitézy Dáviddal (ami Puzsér felvetése volt eredetileg), azért mert Zuglóban (miután nem volt meg a baloldali többség) megállapodott a Fidesszel és alpolgármesteri posztot adott nekik, nem pusztán sunyi politikai hergelés. Amit Horváth Csaba elővezet, az a legaljasabb polgárháborús retorika, az ellenzéki szavazók legsötétebb ösztöneire való apellálás. Csak azt nem értjük, hogy ha Horváth Csaba tényleg ilyen radikális, mint amilyennek most mutatja magát, akkor miért tagja még a szocialista pártnak, ami ezer ponton fonódik össze a NER-rel.

Szeretnénk leszögezni, hogy meggyőződésünk szerint mind politikai, mind morális értelemben hiba, hogy a két jelölt az Orbánnal való konfrontálódásra építi a kampányát. Politikailag azért, mert a kétharmaddal szemben ez a taktika halálra van ítélve. Egy ilyen offenzívához a Városházának nincs ereje, és éppen azt adja meg Orbánnak, amiben az lubickol: a háborút, a konfrontációt, a casus bellit. Morálisan is elfogadhatatlan, mert a következő főpolgármesternek nem feladata polgárháborús frontot nyitni, ahogy nem feladata, hogy esélyes miniszterelnök-jelöltté váljon. Az a feladata, hogy Budapestet és a budapestieket szolgálja, nem a pártja és a maga ambícióit.

Puzsér Róbert nem szándékozik harcolni a kormánnyal. Élhető, zöld, Sétáló Budapestet szeretne. Amennyiben a kormány nem hajlandó a partnerségre, az együttműködésre, ártani akar a fővárosnak, akkor és csakis akkor fog beleállni a konfliktusba. A régi baloldal jelöltjeivel szemben benne van keménység, elszántság és tapasztalat, hogy egy ilyen küzdelmet végigvigyen. Ugyanakkor minden pillanatban készen fog állni a megegyezésre, az együttműködésre. Készen állunk megharcolni a NER-rel, de nem akarunk harcolni mindenáron. Karácsony és Horváth mindenáron harcolni akar, de erre sem alkalmasak. Nincs bennük sem karizma, sem erő, sem keménység. Horváthban legalább van tűz, Karácsonyon még az sem látszik, hogy valóban akarja ezt a hivatalt. Mindkét jelölt végzetes tévedés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2019. február 03. 18:05
Nem baj, gyerekek, ti csak sétáljatok Erzsébetről Budára, mi maradunk az autókázás mellett!
kozaktamas
2019. február 02. 15:06
Puzsér egyértelműen azokra a fideszes szavazatokra hajt, akik ezért vagy azért de elégedetlenek Tarlóssal. Ez ide kevés lesz. Tisztára úgy viselkedik, mintha Habony-köpenyből bújt volna elő.
Kanóc
2019. február 01. 21:56
"Horváthban legalább van tűz" :D Az már elég is lesz. jó kis izé...
írmag
2019. február 01. 21:20
A lúdtalpas séta nem a magyar Budapest sétája!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!