Sárga mellény, „barna pestis”: Macron és a tüntetők

2018. november 27. 07:18

Tragikomikus, hogy a párizsi kormányzat nem tud mit kezdeni saját népével, ha az önállósítja magát és nem a becsatornázott módokon nyilvánítja ki akaratát.

2018. november 27. 07:18
Udvardy Zoltán
Figyelő

„Tragikomikus, hogy a párizsi kormányzat nem tud mit kezdeni saját népével, ha az önállósítja magát és nem a becsatornázott módokon nyilvánítja ki akaratát. Vállon veregetik a tüntetőket és félnek tőlük, párbeszédet ígérnek és bekeményítenek. Illetve Emmanuel Macron »nagyon is« megtalálta a hangot: igaz, most éppen Brüsszelből. de választ ígért, mert szerinte itt erre van szükség, gazdasági és szociális válaszokra a középosztálynak »és a dolgozó osztálynak«, ám a tervezett üzemanyagár-emeléstől nem tágít. (...)

Nyilvánvaló kormányzati manipulációról beszélt vasárnap este a francia RTL stúdiójának vendégeként csak Nicolas Dupont-Aignan. A kis gaulle-ista párt, a Debout la France vezetője szerint egyértelműen elkülöníthetők a tisztességes emberek és a vandálok. Szintén a franciákat sorolta különböző csoportokba Gerard Darmanin francia költségvetési miniszter, ám ő egyenesen »barna pestist« emlegetett, mikor megkülönböztette a diszkréten és a kevésbé visszafogottan demonstrálókat.

Míg Macron a napokban nacionalista lepráról beszélt hazánk és Lengyelország kapcsán, Gerard Darmanin francia költségvetési miniszter barna pestist emlegetett, de ő már a franciák egy részét minősítgette. Darmanin szerint a köztársaság ellen dolgozó »profi betörők« műve ez, ami történt. A politikus megkülönböztette ezeket az elemeket az úgynevezett becsületes emberektől. Megint más kérdés, mi történik akkor, ha megfordítjuk a sakkasztalt, és a láthatósági mellényről sárga mellényeseknek nevezett tüntetők szemszögéből figyeljük Macront és csapatát. Őt, őket ki küldte, milyen szándékkal?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2018. november 27. 17:24
Macron már nem csak Franciaországot, hanem egész Európát tönkre akarja tenni.
C.Dömötör
2018. november 27. 08:10
Hazudnak is, a hivatalos oldalakon. Egy tegnapi blogon olvastam, hogy a szemtanú (pont ott volt, ahol állítólag a legnagyobb zűrzavar volt) megdöbbent milyen képet festettek a tüntetésről az újságok. Voltak provokátorok, az igaz, vandalizmus is, csak nem olyan mértékben, és nem azoktól, ahogy arról beszámoltak. Nyilvánvaló, hogy a tüntetőket szándékosan befeketítik, és elakarják őket lehetetleníteni a közvélemény előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!