Baloldali “véleményterror” a hazai egyetemeken?

2018. november 26. 20:42

Ma Magyarországon az, hogy valaki az egyetemeken a kormányra nézve kritikusan értékel eseményeket, az büntetendő.

2018. november 26. 20:42
Lehotai Orsolya
Mérce

„Ami viszont problémásabb, az az, hogy úgy néz ki, ma Magyarországon az, hogy valaki az egyetemeken a kormányra nézve kritikusan, alternatív módon értékel/elemez bizonyos eseményeket, narrációkat, jelenségeket, az büntetendő és megrovandó.

Nem explicit módon a kormány által, nem jogszabály vagy rendelet szól erről, hanem serényen dolgozó médiamunkások akarják a szégyenfalat építeni. A rendszert a kiszolgáló bürokrácia tartja fent, és egyben radikalizálja is azzal, hogy versenyt generál a jobboldalon, hogy ki tudja a leginkább szellemesnek tartott, legnagyobb felháborodást kiváltani képes megszólalásokat tenni.

Ez ugyanaz a logika, mint a Figyelő listázása, ugyanannak az öncenzúrának és megfélemlítésnek eszköze. Nem vitatkozni hív, hanem a másik száját fogja be, nem érvelni akar, hanem megaláz és megszégyeníteni próbál. Nem gondolkodni hív, hanem a végletekig akar elmenni a gazdasági erőfölényének kihasználásában. Úgy is mondhatnánk, hogy a jobboldal követeli a saját »safe space-et«, csak éppen a történelmileg elnyomott kisebbségek elleni harc, a különböző csoportok megalázásának folytatásaként.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2018. november 28. 10:08
Képzeljék el az urak, amikor ez a mércés nő, úgy dug, ahogy ír..
alaposmérlegelés
2018. november 28. 07:53
Megkaptuk Béndek női megfelelőjét! Atyám irgalmazz!
doxi
2018. november 27. 16:12
Nem olyan bonyolult ez. Az egyetemeken általában tanultabb, intelligensebb társaság gyűlik össze. Persze, hogy ott nincs kétharmad.
tevevanegypupu
2018. november 27. 15:44
Ezek Arany Jánosra is rá akarják tenni a kezüket..csak remélheti az ember, hogy nem sikerül..Túl finom, egyszerű és .arany..Nem való a rettenetesen nagypofáju lliberálisokhoz egyáltalán..talán még petőfi sem egyébként..mert igaz, hogy republiknus volt, igaz, hogy mikor megbolondult elszaladt vele a ó..de soha, egyetlen pillanatra nem árulta volna el Magyarországot..ezek meg..azért fizetik őket. És érdekes módon mindig mindent gyaláznak ami nem tartozik hozzájuk, de hogy kinn maradnának valahol..nem létezik..Ennyire jól mint itt, soha és sehol nem élhetnének..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!