Az antiszemitizmus vége

2018. november 30. 08:23

Vona a Spinoza-házban vall szerelmet Rangos Katalinnak, míg Szávay a kert végében, a rötyi mellett zsidózik és heftiket ferdít el.

2018. november 30. 08:23
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„Az antiszemitizmus megszűnt.

Az antiszemitizmus elleni harc érdeklődés hiányában elhalasztva.

Ez a Szávay-ügy egyetlen üzenete. Igen, a Szávay-ügyben Szávay István a legkevésbé érdekes. Szávay pontosan az és pontosan annyi, aminek és amennyinek látszik. Egy ócska kis bunkó, aki vagy leütött egy zsidó (annak vélt?) nőt (nőt!), vagy nem ütötte le, csak dicsekedett eme hőstettével. Hogy ne mondjam: hencegett. »Büdös zsidó«, »kampós orrú rohadék«, »a heftijét elferdítettem« – így szólnak a Szávay-féle mondatok, s azért egy pillanatra érdemes eltöprengeni azon is, miféle közeg lehet az, amelyben ez a hencegés, a dicsekvés tárgya, ahol ezzel lehet jó pontokat gyűjteni, kivívni a »bajtársak« elismerő vihogását, no hiszen…

»Adjon az Isten – szebb vécékefét!« Legyen mivel letessékelni a dicsekvőt. S persze azon is érdemes eltöprengeni egy pillanatra, milyen is ez a Jobbik-féle néppártosodás, amelynek során Vona a Spinoza-házban vall szerelmet Rangos Katalinnak, a karácsonyi kettőskereszt-állítások után hanukai kettős levlappal köszönti a köszöntendőket, míg Szávay a kert végében, a rötyi mellett zsidózik és heftiket ferdít el.

Igen, mindez megér egy gondolatot, de aztán vége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2018. december 01. 17:47
Vége van vagy eleje van, mindegy. Azt se tudjuk miről beszélünk: Az Európai Unió rasszizmus ellenes ügynöksége képtelen definiálni az antiszemitizmus fogalmát - jelentette be Blanca Tapia, az ügynökség szóvívője. (Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 4.)
llnnhegyi
2018. december 01. 12:00
Szávay István eljut még Rangos Katalinhoz. Heller Ágnes bekenyszeriti spinozaba. ..a liberal-bolsevik szofosoktol minden kitelik...
CharlieBrown
2018. november 30. 21:16
Az antiszemitizmus → jó.
Sulammit
2018. november 30. 20:21
Nem férfi ez a Szávay, hanem egy gyáva korcs. Még lúzernek is pitiáner.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!