Izraeli-palesztin konfliktus: ha engedményekkel nem megy, akkor jöhet az erő!

2018. szeptember 05. 13:38

A zsidó állam vezetőjeként nem is előnyös gyengének mutatkozni.

2018. szeptember 05. 13:38
Vizvári Soma
Figyelő

„»A gyengék felmorzsolódnak, lemészárolják őket és kitörlik a történelemből, míg az erősek, jól vagy rosszul, de túlélnek. Az erőseket tisztelik, szövetségeket velük kötnek, és végül a békét is az erősekkel kötik meg« - mondta Benjámín Netanjáhú múlt hét szerdán a Negrev Nukleáris Kutatóintézet átnevezési ceremóniáján. Az intézet új nevét a két évvel ezelőtt elhunyt egykori miniszterelnökről, és elnökről, Simón Pereszről kapta.

Az izraeli miniszterelnök nem spórolt az erős szavakkal beszédében, persze a zsidó állam vezetőjeként nem is előnyös gyengének mutatkozni. »Akik azzal fenyegetnek, hogy kiirtanak minket, hasonló veszélybe kerülnek, és semmi esélyük arra, hogy céljukat elérjék« - hangoztatta Netanjáhú, hozzátéve: »ellenségeink tisztában vannak vele, mire képes Izrael, ismerik az irányelveinket, és bárki, aki ártani próbál nekünk, annak mi fogunk ártani«.

A beszéd a magyar sajtóban nem kapott nagy visszhangot, de az amerikai liberális lapokhoz ezer szálon kötődő zsidó orgánum, a Tablet Magazin egyik szerzője nagy jelentőséget tulajdonított Netanjáhú szavainak. Természetesen negatív kritikát megfogalmazva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2018. szeptember 05. 23:40
Csak abban az országban lehet béke és jólét ahol a NER-t bevezetik. Lám-lám.
zöldalma
2018. szeptember 05. 18:19
Nasser egy egységes arab birodalmat akart, szó sem volt palesztinokról.22 arab országban kellene elosztani ezeket a semmirekellőket vagy Jordániához csapják oda Ciszjordánia egy részét, Gázát meg Egyiptomhoz. De a palesztinokat mindenhol utálják, nem véletlen, hogy csak szavakban állnak ki mellettük a fajtársak.70 éve segélyen élnek, miközben a zsidók GDP/fő 40.000 USD, ami Japán életszínvonalának felel meg. Jordántól a tengerig csak zsidó államot engednék.
Akitlosz
2018. szeptember 05. 15:09
Rendezzék le egymás között és hagyják ezzel végre békén a magyarokat! Az újságírók.
annamanna
2018. szeptember 05. 14:34
"A soft power alkalmazói kényszerítés helyett vonzással érik el politikai céljaikat. Irányítói jobban bíznak az emberi hülyeség, mint a nyers erőszak erejében. Láthatatlan csatornákon, különösebb felhajtás nélkül igyekeznek behálózni az egész társadalmat: szimpátiát és vágyat keltenek a saját kultúrájuk, civilizációjuk iránt, így a behálózottak maguktól dugják a fejüket a hurokba." "Nyilván más külképviseletek, diplomáciai testületek, titkosszolgálati munkatársak is ugyanezt a játékot űzik a bennszülött értelmiséggel, de az amerikai befolyásolási képességhez semmi sem mérhető a világon. A soft power nem csak úgy terjed-terjedget a világban. Kőkemény profik irányítják a folyamatokat. A soft power majdani erejét, befolyásolási mértékét hajszálpontosan meg lehet mérni előzetes információk alapján, nagyjából úgy, ahogyan a mérőpultra tíz deka parizert odadob az ember. Mielőtt kialakítják testre szabott eljárásukat, a soft power urai a következőket vizsgálják az adott társadalomban: államigazgatás, információs technológiák elterjedtsége, kultúra, üzleti légkör, oktatás, diplomáciai hálózat mérete, részvétel globális problémák megoldásában, közvélemény-kutatások, az adott ország nemzeti konyhájának népszerűsége, az adott országban előállított műszaki termék, luxuscikk népszerűsége, a jólét szintje, az ott élők vendégszeretete, az ország külpolitikai súlya. Feljebb már említettem, hogy a soft power lényege a láthatatlanság. Bármilyen kritika éri a bábjátékosokat, csak rámutatnak a magyar végrehajtókra, hogy ez bizony, magyar képződmény, nekik semmi közük az egészhez. Elmondják ezerszer is, hogy őket csakis a hazai civil társadalom fejletlensége aggasztja, emlékeztetnek az egyéni szabadságjogok fontosságára. Ettől aztán az a látszat támad, hogy a kritikusoknak magával a szabadsággal van bajuk, és a kristálytisztán politikai természetű ügy erkölcsi disputává alakul át." http://www.demokrata.hu/velemeny/soft-power-uralkodni-minden-folott Ehhez képest kicsit furcsa az izraeli politika "kőkorszakbeli" nyersessége. Az arabokkal ennyire nem boldogulnak....? Tényleg elgondolkoztató, hogy a Közel-Keleten ez a manipulatív befolyásolás miért nem hoz semmilyen eredményt, és miért folyik ott állandóan a vér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!